23 / 04 / 2024

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımcılarının takibinde!

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımcılarının takibinde!

Realty Port, Dubai Cityscape Fuarında yatırımcılarıyla buluştu. Fuarda Türk Gayrimenkul Şirketlerinin yoğunluğu dikkat çekti. Realty Port standı, Birleşik Arap Emirlikleri ve Rus gayrimenkul yatırımcılarının ilgisiyle karşılaştı



Dubai World Trade Center’da düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarına en büyük uluslararası katılım Türkiye’den gerçekleşti. 2015’te alan olarak yüzde 30 büyüyen gayrimenkul fuarında, geçmiş yıllara oranla iki kat daha fazla katılım sağlayan Türk gayrimenkul şirketleri büyük dikkat çekti. 2014 yılında 30 şirket ile fuara dâhil olan Türkiye, bu yıl 61 şirket ile fuarda yer alarak, 28 katılımcı ülke arasında en çok uluslararası katılım gösteren ülke oldu. Fuar alanındaki etkinliklerde de Türk şirketlerinin ağırlığı dikkat çekti.


Fuarda pek çok yabancı yatırımcıyla buluşan Realty Port standı, son yıllarda Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler arasında başı çeken Birleşik Arap Emirlikleri ve Rus gayrimenkul yatırımcılarının ilgisiyle karşılaştı. Özellikle Mütekabiliyet Yasası’nın çıkmasının ardından, Türkiye’de mülk edinme ile ilgili sınırların yeniden düzenlenmesiyle yabancı yatırımcıların dikkati yeniden ülkemize yöneldi. 2014 yılı itibariyle Türkiye’de yabancılara emlak satışı önceki iki yıla oranla büyük bir yükseliş gösterdi.


8-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Cityscape Dubai fuarında, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini değerlendiren Realty Port Yönetici Ortağı Fatih Ergüven, “Türkiye hem jeopolitik konumu ve hem de ekonomik önemi açısından yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor. Fuarda bir araya geldiğimiz birçok yabancı yatırımcı ve farklı gayrimenkul firma temsilcileri bizlere bu konuda ülke olarak daha da farkındalık kazanmamız gerektiğini düşündürdü. Tüm körfez bölgesinin buluşma noktası olan Cityscape’de uzun vadede doğru bir yatırım olarak görülen Türkiye’ye ilginin ne kadar büyük olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Bundan sonraki yol haritamız, yabancı yatırımcılarla Türkiye’deki gayrimenkul firmaları arasındaki bağı daha da güçlü kılacak projeleri portföyümüze katmak ve uluslararası gayrimenkul sektöründeki en değerli yatırım fırsatları arasında ülkemizin adını daha da duyurmak olacaktır” dedi.   


Konuyla ilgili istatistikleri de paylaşan Fatih Ergüven, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların 2013'te 735 bin metrekarelik alım yaparken, 2014'te bu sayının 2 milyon metrekareye kadar ulaştığını, 2014 yılında en fazla gayrimenkul alan yabancı listesinde ise ilk sırada Suudi Arabistan’ın yer aldığını belirtti. Listede Kuveyt, 522 bin metrekare ile dördüncü sıraya yükselirken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 73 bin metrekarelik alımını, 219 bin metrekareye çıkarması dikkat çekiyor. Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi, 2015 yılında da tüm hızıyla devam ediyor.



Geri Dön