19 / 04 / 2024

Türkiye'de 6,5 milyon konut dönüşüm bekliyor!

Türkiye'de 6,5 milyon konut dönüşüm bekliyor!

Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, dönüşümde binaların belli oranda enerji verimli olması halinde enerjide elde edilecek tasarrufun 30 milyar doları bulabileceğini söyledi.



Türkiye'de afetlere karşı kentleri yenilemek adına bir firsat olarak nitelendirilen kentsel dönüşüm, ekonomi açısından bir başka fırsatı daha bünyesinde barındırıyor. Altensis Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ilıcalı, dönüşümde binaların belli oranda enerji verimli olması halinde enerjide elde edilecek tasarrufun 30 milyar doları bulabileceğini söyledi.


Türkiye'ye kentsel dönüşüm konusunda yıllar bazında artan bir ivme olduğunu ifade eden Ilıcalı, 2013 yılında 200 bin konutun dönüşümü hedeflenirken, 2014 yılında bu rakamın 400 bin konuta ulaştığını söyledi. 


Resmi hedefin toplamda 6 milyon 500 bin konutun dönüşümü olduğunu aktaran Ilıcalı, ortalama binalara göre performansı yüzde 50 daha yüksek olan yeşil ve enerji etkin binaların kentsel dönüşüme hakim olması halinde, elde edilecek katma değerin 30 milyar dolardan daha fazla olacağının hesaplandığını kaydetti.


Yeni Akit

 


Geri Dön