25 / 04 / 2024

Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Türkiye, deprem bölgesi bakımından 1. derece ile 5. derece arasında değişen bölgelere sahip. Buna göre Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler nerelerdir?



Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler!

Deprem, meydana geldiği bölgenin her yerinde aynı etkiyi yaratmıyor. Bölgedeki yerin türüne, yapısına, kırılmanın işleyişine, depremin süresine ve büyüklüğe bağlı olarak farklılıklar gösterebiliyor.


Türkiye'de bulunan 1. derece ve 2. derece deprem bölgeleri, Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler olarak nitelendiriliyor.


Türkiye'de deprem bakımından en tehlikeli yerler..

1. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Burdur, Isparta, Uşak, Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük, Çankırı, Bartın, Amasya, Tokat, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kırşehir, Kırıkkale.


2. derece deprem bölgeleri:

İstanbul, Tekirdağ, Zonguldak, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Bitlis, Şırnak, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Adana, Antalya, Afyon, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Çankırı, Çorum.


3. derece deprem bölgeleri:

Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Çorum, Ankara, Konya, Eskişehir, Antalya, İçel.


4. derece deprem bölgeleri:

Edirne, Kırklareli, Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Adana.


5. derece deprem bölgeleri:

Aksaray, Konya, Karaman, Niğde.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön