24 / 04 / 2024

Türkiye'de en fazla tünel inşaatı olan il Gümüşhane!

Türkiye'de en fazla tünel inşaatı olan il Gümüşhane!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Gümüşhane, 20'den fazla tünel çalışması ile Türkiye'de en fazla tünel inşaatı olan il. Tünel sayısının fazla olması nedeniyle Karayolları Tünel Bakım Şefliğini Gümüşhane'ye kuracağız" dedi




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Halepçe'de yaşanan olayı kınadıklarını, bir daha bu tür hadiselerin yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi.


Elvan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği kentte, Gümüşhane Valiliğini ziyareti öncesinde gazetecilere, Halepçe katliamının yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.


Bakan Elvan, daha sonra Vali Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti. Vali Mayda, Elvan'a kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi sundu ve ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi.


Elvan, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin çok önemli ulaşım ağında olduğunu vurgulayarak, "AK Parti iktidarına kadar kuzey-güney aksları hep ihmal edildi. Ülkede sağlanan istikrar ile dört bir yanımız şantiyeye döndü. Gümüşhane de ulaştırma yatırımlarından büyük pay aldı" dedi.


Gümüşhane'nin 20'den fazla tünel çalışması ile Türkiye'de en fazla tünel inşaatı olan il olduğuna dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:


"Tünel sayısının fazla olması nedeniyle Karayolları Tünel Bakım Şefliğini Gümüşhane'ye kuracağız. Demiryolu projesi ve Zigana Tüneli Projesi ile ilgili uygulama projeleri devam ediyor. Biz hizmete devam edeceğiz. Ulaşım altyapısı gelişen ilde kalkınma ve büyüme artıyor. Erişilebilir olan bir kent çok hızlı gelişir. O nedenle biz de ulaşım altyapısını geliştiriyoruz." 



AA



Geri Dön