20 / 04 / 2024

Türkiye'de gayrimenkul sektörü tüm dünyanın ilgisini çekiyor!

Türkiye'de gayrimenkul sektörü tüm dünyanın ilgisini çekiyor!

Yabancılar artan bir trendle Türkiye'de gayrimenkule önemli derecede yatırım yapıyor. Ortadoğu kaynaklı alımların yoğun olduğu sektörde İstanbul ilk sırada yer alıyor. Sotheby's International yabancıların ilgisinin nabzını tutuyor



Yabancılar artan bir trendle Türkiye'de gayrimenkule önemli derecede yatırım yapıyor. Ortadoğu kaynaklı alımların yoğun olduğu sektörde İstanbul ilk sırada yer alıyor. Uluslararası gayrimenkul satış ve danışmanlık markası Sotheby's International, Türkiye'ye yönelik yabancıların ilgisinin nabzını da tutuyor. Sotheby's International Realty Türkiye Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Hitay, "Türkiye'de gayrimenkul sektörü, geldiği nokta itibarıyla tüm dünyanın dikkatini çekiyor" dedi. 


Kimler ne alıyor? 

Özellikle İstanbul'un yabancıların en fazla ilgilendiği şehir olduğunu ve Boğaz'm yabancılar için önemli bir cazibe bölgesi olduğunu belirten Hitay, "Bugün bir dünya şehri haline gelen İstanbul, boğaz ve Boğaz'm her iki tarafı yatırımcıların göz bebeği haline geldi. Yakın dönemde Fransızlarca satışlarımız oldu. 


Çeşitli gayrimenkul projeleri için de Katar, Kuveyt ve Türk Cumhuriyetleri'nin ileri gelen kişi ve kurumlan ile görüşme halindeyiz. Rusya ve Fransa da portföyümüzdeki gayrimenkullere ilgi gösteren ülkeler arasında yer alıyor" diye konuştu. 

Sözcü Gazetesi


Geri Dön