19 / 04 / 2024

Türkiye'de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

 Türkiye'de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

Toplam ne kadar taşınmaz mülk bugün yabancı uyruklu kişilere ait? En çok hangi şehirler tercih ediliyor? REIDIN.com'dan en güncel veriler...



 

Geçtiğimiz aylarda TBMM'den geçerek yasalaşan ve yabancıların Türkiye'de mülk edinimini yeniden düzenleyen kanundan sonra, çeşitli tartışmalar alevlendi: kimi, yabancı yatırımcıların ekonomiye katkısından söz ederken, kimileri de yabancıların taşınmaz mülk edinmesinin kolaylaştırılmasından rahatsızlığını dile getirdi.

 

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün nabzını tutan ve sağladığı zengin verilerle piyasaya ışık tutan REIDIN.com olarak  yabancı uyrukluların Türkiye'deki mülk sahipliği ile ilgili sıcak verilerini paylaştı. 

 

Türkiye'de 77 ili kapsayan veri tabanına göre, Türkiye'de yabancıların gayrimenkul edinimiyle ilgili en güncel rakamlar şöyle:

 

Mülk sahibi yabancı kişi sayısı

Ağustos 2012 verilerine göre Türkiye'de taşınmaz mülk sahibi yabancı uyruklu gerçek kişi sayısı 125.449.  En fazla mülk sahibi yabancı kişi barındıran ilk 10 ilimizin sıralaması ise şu şekilde:

 

 Türkiye de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

 

 

Hangi uyruktan kaç kişi Türkiye'de mülk sahibi?

Türkiye'de en fazla mülk edinen yabancıların halen Avrupa ülkelerinden olduğu göze çarpıyor. Ortadoğu ve Arap ülkelerine mensup yabancıların taşınmaz mülk sahipliği, yaygın kanının aksine, henüz oldukça düşük. Türkiye'de en çok mülk edinen milletlerin ilk 10 sıralaması şöyle:

 

 Türkiye de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

 

Yabancılara ait taşınmaz sayısı

Türkiye'de yabancı uyruklu gerçek kişilere ait toplam taşınmaz sayısı, Ağustos 2012 itibariyle 116.455 adet.  Yani yukarıda bahsi geçen 125.449 kişiye ait 116.455 adet taşınmaz mülk bulunuyor. Taşınmaz sayısı itibariyle Türkiye'nin yabancılar tarafından en çok tercih edilen ili Antalya iken, en az tercih edilen illeri ise Gümüşhane, Siirt ve Van olarak kayda geçti.

 

 Türkiye de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

 

Yabancılara ait taşınmaz alanı

Ağustos 2012 verilerine göre Türkiye'de yabancı uyruklulara ait toplam taşınmaz alanı 89.358.949 m2. Yabancılara ait en fazla alanı barındıran illerin sıralaması ise şöyle:  

 

 Türkiye de gayrimenkulü en çok İngilizlerin var!

 

REIDIN.com Hakkında

REIDIN, Türkiye'de ve diğer birçok gelişmekte olan ülkede gayrimenkul sektörü ile ilgili derinlikli ve analitik bilgiler sunan online bir şirkettir. REIDIN.com Gayrimenkul Bilgi Servisi'nde fiyatlar ve endeksler; şirket, proje ve bina bilgileri; gelişmiş coğrafi bilgi sistemi araçları; arz-talep verisi; pazar trend analizi; araştırma raporları; yerel, ülke ve internet medyası dahil tüm sektör haberleri; makroekonomik veriler dahil birçok veri seti bulunmaktadır.

 

İletişim:

REIDIN.com İstanbul Ofisi: +90 212 347 59 60(pbx)

 

 


Geri Dön