19 / 04 / 2024

Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim Paneli düzenlendi!

Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim Paneli düzenlendi!

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Minerva Han'da yapılan "Türkiye'de Gelişen Kış Turizmi ve Değişen İklim" paneline önemli isimler katıldı. Katılımcılar kış turizminin son durumunu değerlendirdi.



Mercator, İPM araştırmacısı Cenk Demiroğlu'nun düzenlediği panelde Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı Kerem Köfteoğlu. Kayseri Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı vc Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Calıid Cıııgı, Becercn A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Turizm Uzmanı Şener Şen konuşmacı olarak yer aldı. 


Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıııgı, uluslararası firmalar tarafından yapılan testlere göre Erciyes Dağı'nın önümüzdeki 50 yıl içinde küresel ısınmadan etkilenmeyeceğini belirtti. Ancak Türkiye ve dünyanın birçok kayak merkezi için aynısını söylemek mümkün değil. İPM Araştırmacısı Cenk Demiroğlu dünyada kayak merkezleriyle ünlü Alp Dağlan'nda bir derecelik ısınmanın 100 kayak merkezinin kapanmasına yol açacağına dikkat çekti. "Şu ana kadar yaptıklarımızın cezasını önümüzdeki 20 yılda ödeyeceğiz" diyen Demiroğlu. toplam 14,6 milyon kayakçının bulunduğu Almanya'da 2050 itibariyle kış turizminin yok olabileceğini iddia etti. 

Yurt Gazetesi


Geri Dön