29 / 03 / 2024

Türkiye'de ihracat yüzde 9.7 arttı!

Türkiye'de ihracat yüzde 9.7 arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 arttığını söyledi...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Irak ve diğer çevre pazarlarda yaşanan sorunlara rağmen, Temmuz ayında ihracatın yüzde 9.7 artttığını söyledi.

 

TİM’in yeni yönetim kurulu üyeleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu makamlarında ziyaret ederek beklentilerini paylaştı.

 

Büyükekşi, Türkiye’nin çevresinde yaşanan sorunlara rağmen Temmuz ayında bugün itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7 artışla 8 milyar 867 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini söyledi.

 

"Bir yanda Ukrayna ve Rusya, diğer yanda Suriye ve son günlerde de İsrail ile Filistin sıkıntıları var" diyen Büyükekşi, tüm bu ülkelerin Türkiye için çok önemli ihracat pazarları olduğuna işaret ederek, "bu kadar sıkıntıya rağmen" ihracat artışı gerçekleştiğini vurguladı.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Kuzey Irak’a yönelik ihracatta 10 Haziran’dan bugüne yüzde 35 gerileme yaşandığını ancak başka ülkelerdeki dış satış artışıyla bunun kapandığını söyledi.

 


Vatan


Geri Dön