18 / 04 / 2024

Türkiye'de kış turizmi sezonunu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu!

Türkiye'de kış turizmi sezonunu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu!

Erciyes'te kış turizm sezonu açıldı. Yaşanan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi'nin karlama ünitelerinin çalışmasıyla pistler tamamen doldurularak kayakseverlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Avrupa Snowboard Şampiyonası da Erciyes'te yapılacak.



 Böylece Türkiye'de sezonu ilk açan kayak merkezi Erciyes oldu. Bu yıl Erciyes'te çok güzel etkinliklerin olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Şubat ayında Avrupa Snowboard Şampiyonasının bir ayağının Erciyes'te yapılacağını söyledi.


Erciyes Kış Turizm Merkezi'nin sezonu açmasıyla birlikte hafta sonu Kayseri içi ve şehir dışından çok sayıda kayaksever Erciyes'e çıktı. Kar yağışlarının yanı sıra karlama ünitelerinin de devreye girmesiyle pistler kayak için hazır hale getirildi. Bu yıl Tekir Göleti yakınlarındaki tesislerin de hizmete girmesiyle Erciyes dört ayrı kapıdan misafir kabul eden bir kayak merkezi haline geldi. 20 kilometrelik bir alan içindeki Hisarcık, Hacılar, Tekir ve Develi kapıdan Erciyes'e giriş yapabilen kayakseverler, 18 adet mekanik tesis ve 102 kilometrelik kayak pistlerinden faydalanabiliyorlar.


Yeni sezonun açıldığı ilk gün Erciyes'e çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kayakseverlerle sohbet etti ve yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu. Geçen yıl kuraklık yaşandığını; ancak buna rağmen karlama üniteleri sayesinde pistlerin açık tutulduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, "Şükürler olsun bu yıl yağışlı gözüküyor. Kar erken düştü. Yer yer yarım metreyi bulan kar var. Teleferiklerimiz çalışıyor, insanlarımız kaymaya başladılar. Sezonu açmış durumdayız. İnşallah güzel bir sezon geçiririz. Bu yıl bol etkinlik var. Şubat ayı ortalarında da Avrupa Şampiyonasının bir ayağı burada yapılacak. Arkadaşlarımız 24 saat hem yolu açık tutmak, hem pistleri hazır etmek, hem de tüm ihtiyaçları karşılamak için hazır bekliyorlar" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön