28 / 03 / 2024

Türkiye’de konut alana vatandaşlık geliyor!

Türkiye’de konut alana vatandaşlık geliyor!

Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilecek. Yabancıya konut satan müteahhit de ihracat kapsamında değerlendirilecek.



KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik’in sıkça dile getirdiği konut alan yabancıya vatandaşlık ve yabancıya konut satan inşaat firmasına teşvik ile ilgili konulara yönelik talepler karşılık buldu.


Türk gayrimenkul sektörünün körfez yatırımcıları ile buluşması etkinliklerine konuk olan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Üzerinde Al bayrağımız olan tapuya sahip herkes bizim vatandaşımızdır. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Henüz şartlarını tam olarak netleştirmedik ama gayrimenkul alanlara vatandaşlık vereceğiz” dedi.


İhracat kapsamına alınıyor


Zeybekci, yabancıya konut satan inşaat firmaları ile yabancıların konaklama yaptığı otelleri de içine alacak yeni bir düzenleme ile ülkemize döviz getiren sektörleri de ihracat yapıyor gibi kabul edip belli noktalarda gerek KDV iadesi gerekse fuar desteği ile kapsam içine alacaklarını aktardı. Bu konuda inşaat firmalarının yanında olduğunu hatırlatan Zeybekci, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ise tam karşısında olduğunu söyledi.


İmar isteği kabul görmedi


KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik’in imara yönelik talepleri ise tam karşılık bulmadı. Zeybekci, bazı bölgelerin imar artışıyla dokusunun bozulacağına dikkat çekerek, imar taleplerinin bölge ve ilçe bazında değerlendirile- bileceğini ifade etti.


Bugün/Emine Açar


Geri Dön