25 / 04 / 2024

Türkiye'de mobilya sektörü geriliyor!

Türkiye'de mobilya sektörü geriliyor!

Türkiye’de, mobilya sektörünün kalbinin attığı Siteler’in, her geçen yıl kan kaybettiğini belirten Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Ata açıklamalarda bulundu.



Türkiye’de, mobilya sektörünün kalbinin attığı Siteler’in, her geçen yıl kan kaybettiğini belirten Ofis Mobilyaları Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Ata, şunları söyledi: “Siteler, eskiden Türkiye'nin birçok noktasına ürün gönderirken, şimdi ustalarını gönderiyor. Bu sayede diğer şehirlerde mobilya kentleri kurulup, Ankara'nın önüne geçiliyor. Bu durumu engellemek için çalışanların mutlu olacağı çalışma şartları oluşturulmalı. Eğitimle ilgili de sıkıntılarımız var. Üniversitelerde bu alanla ilgili bölümlerimiz yok. Sanayi-üniversite işbirliğini göstermelik yapıyoruz. Yeni teknolojiye ait ürünleri kullanacak eleman bulamıyoruz. Hatay, Kayseri ve Kastamonu Avrupa Birliği projelerine başvurdular, 10 milyon Euro'ya kadar hibe veriyorlar. Siteler olarak hemen bir proje hazırlayıp bu hibelere başvurmamız gerekiyor.” Hüseyin ÖZBALI/DHA


SİTELER'DEN AK'A ZİYARET


Öte yandan  Ankara  Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve yönetim kurulu üyeleri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı ziyaret etti. Oda Başkanı Hüseyin Taklacı, Siteler esnafı adına yaptıkları ziyarette sorunlarını ilettiklerini ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da Siteler’in sorunlarını bildiğini belirterek, “Ülkemizde ve dünyada ilk ve tek olan bu mobilya üretim merkezinin yaşatılması ve esnafının yaşaması için hem devlet olarak hem de yerel yönetimler olarak yardımcı olmamız gerekir. Ankara’nın ekonomisine ve istihdamına çok büyük bir katkı sağladığı gerçeğini de unutmamalıyız” dedi.


Hürriyet




Geri Dön