19 / 04 / 2024

Türkiye'de tren seyahatine talep yüzde 100 arttı!

Türkiye'de tren seyahatine talep yüzde 100 arttı!

Avrupa’da, tren ile 1 ülkeyi gezmek 99 Euro’dan, 20 ülkeyi gezmek ise 299 Euro’dan başlıyor. Türkiye’den Interrail Pass (İndirimli Seyahat kartı) ile Avrupa seyahatine çıkan kişi sayısı, 2012’de bir öncesi yıla oranla %100 artış gösterdi.




Türk turistlerden; Interrail Pass’ı özelikle 18-25 yaş aralığı tercih ederken, geçtiğimiz yıl seyahat edilen bölge ağırlıklı olarak Benelux (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) ülkeleri ile bu bölgeye komşu ülkeler oldu. Bu yıl da, lüks trenler ile baştan başa Avrupa turuna, olacak talebin katlanarak artması bekleniyor. 

50’nin üzerinde ülkeye yayılan dünyanın en büyük tren bileti dağıtıcısı Rail Europe firmasının, Türkiye resmi satış acentası Global Access Travel Seyahat Acentası’dır. 

Kış döneminde erken rezervasyon olarak alınacak tren seyahatinin, bahar ve yaz aylarına göre %80’e varan oranda indirimli olduğu da açıklanıyor. 


Avrupa’da, tren seyahatine talep bu yıl %400 artacak 


Birçok ülkeyi kapsaması nedeniyle trenle Avrupa seyahatinin yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Global Access Yönetim Kurulu Başkanı Selami Çelebioğlu, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Avrupa ülkeleri genelinde, tren yolculuğu yapanlar, ağırlıklı olarak Fransa ve İtalya destinasyonlarını tercih etti. Türk turistin tercihi ise, Benelux ülkeleri ağırlıklı oldu.  Avrupa genelinde bu yıl, tren seyahatine olan talebinin %400 artması hedefleniyor” dedi. 

Tren ile seyahat etmenin ekonomik, hızlı ve keyifli olduğunu anlatan Selami Çelebioğlu, tüm Avrupa’yı kapsayan tren ağı ile yüzlerce noktaya fazladan transfer yapılmadan seyahatin gerçekleştiğini belirtti.  

Selami Çelebioğlu, konuşmasına söyle devam etti: 

“Tren ile Avrupa’da seyahat etmek için; seyahate başlanacak Avrupa Birliği ülkesinden alınacak Schengen vizesi yeterli olmaktadır. Nitekim,  Rail Europe tarafından verilen Interrail Global Pass kart ile Avrupa’da 40 binin üzerindeki noktaya seyahat edilebilir. Örneğin, komşu bir ülkeden başlanacak seyahat ile Avrupa’nın en kuzeyinde Norveç’e veya güneyinde İspanya’ya ve hatta Cebelitarık’a kadar kolayca seyahat etmek artık mümkün” şeklinde konuştu. 


Yeni konsept: Kendi turunu kendin yarat


Global Access Travel Pazarlama Direktörü Kaan Erdoğan ise, tren biletlerindeki promosyonlu fiyatlara değinerek şunları kaydetti:  

“Artık, Avrupa’daki tren biletlerini de promosyonlu fiyatlarla sunuyoruz, rezervasyon veya seyahat tarihi trenlerin doluluğuna göre değiştiğinden, erken rezervasyon, indirimli fiyatları yakalamak açısından oldukça önem taşıyor. Erken rezervasyon ile Paris’ten yaklaşık 920 km uzaklıkta bulunan Akdeniz’in gözde şehri Nice’ye 19 Euro’dan, yine Paris’ten hızlı tren ile yaklaşık 4 saat uzaklıkta bulunan ve dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri olan Courchevel’e ve 15 dk sonra ulaşabileceğiniz Moutiers’e 29 Euro’dan başlayan fiyatlarla seyahat etmek mümkündür. Ayrıca; yaşlılar, gençler ve aileler için uyguladığımız özel promosyonlar ile 4 kişi ve üzeri rezervasyon yaptıran misafirlerimize ekstra indirim, tüm misafirlerimize ise taksit imkanı sunarak tren ile seyahat etmeyi kolaylaştırıyoruz. Böylece, artık misafirlerimiz kendilerine özel tur rotalarını istedikleri gibi kolayca belirleyebiliyorlar. Satış ofislerinden bilet alınırken, seyahat edilecek ülkedeki diğer hizmetleri ve bilgileri de alabileceğiniz ücretsiz Consierge hizmeti de sunulmaktadır” diye konuştu. 


Geri Dön