19 / 03 / 2024

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Türkiye'deki barajların doluluk oranı yüzde 8,5 arttı!

Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması beklenen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.



Son 80 yılın en sıcak yazının yaşanması öngörülen Türkiye'de, içme, sulama ve enerji alanında hizmet veren barajların doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 8,5 arttı.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinin bu yıl, son 80 yılın en sıcak yazının yaşanacağına dair tahminlerinin olduğunu anımsattı.


Diniz, özellikle doğu bölgelerdeki dağlardaki karların da erimesiyle bu oranın daha da yükselmesinin beklendiğini dile getirdi.


Türkiye'de içme, sulama, ve enerji için baraj çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Diniz, barajlardaki doluluk oranının geçen yıla göre yüzde 8,5 arttığını bildirdi.


Diniz, "Barajlarımızda bu yıl, geçen yıla göre doluluk oranımız daha fazla. Geçen yıl, şubat ayında Türkiye'deki bütün barajlarımızda ortalama doluluk oranı yüzde 51,5 iken, bu oran bu yıl, aynı ayda yüzde 60 olarak gerçekleşti" dedi.


AA


Geri Dön