23 / 04 / 2024

Türkiye'deki Forum AVM'ler çevre yönetimi sertifikası alacak!

Türkiye'deki Forum AVM'ler çevre yönetimi sertifikası alacak!

1 yıllık çalışma ile Türkiye'deki AVM'ler arasında Çevre Yönetimi Sistemi Sertifikası alan tek AVM olan Forum İstanbul AVM, son bir yılda yüzde 8.5 enerji tasarrufu sağladı.



AVM'de iki yıllık dönem sonucunda ise toplamda elektrik tüketimi yüzde 29, gaz tüketimi ise yüzde 75 azaldı. Bu yıl da bu rakamın yüzde 12 civarında gerçekleşmesin hedeflediklerini anlatan Genel Müdür Hakan Elmastaş, Türkiye'deki diğer 14 Forum AVM'lerin de aynı sertifikayı alacağını söyledi. Forum İstanbul'da ise bu yıl renovasyon sürecinin başlayacağı bilgisini veren Elmastaş, "Food Court ve bazı koridorları yenileyeceğiz. 2014'te 27 milyon ziyaretçi ağırladık ve ciromuz yüzde 17.5 arttı. Bu yıl da benzer rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Forum İstanbul'da yapılan^çalışmalar ve hedeflerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmastaş, ekoverimliliği desteklemek amacıyla bir yol haritası çizdiklerini, bu amaçla 2013'te Çevre Yönetim Sertifikası için çalışmalara başladıklarını anlattı. Geçen yıl aralıkta sürecin tamamlandığını anlatan Genel Müdür Elmastaş, toplamda 500 kişiye.yüz yüze 4 bin AVM çalışanına da yazılı olarak eğitim verildiğini anlattı. 




Bu yılki hedef yüzde 12 azaltmak

Forum İstanbul son 2 yıldır çevre politikasının bir parçası olarak, alışveriş merkezinin günlük operasyonlarında önemli iyileştirmelere imza attı. Su, atık ve enerji verimliliği açısından kendini geliştirmek yeni stratejiler üretmesi sonucunda AVM'de iki yıllık dönem sonucunda elektrik tüketimi yüzde 29, gaz tüketimi ise yüzde 75 azaldı. Sonbir yılda ise toplamda yüzde 8.5 tasarruf sağladıklarını anlatan Elmastaş, bu rakamı bu yü yüzde 12'ye çıkaracaklarını söyledi. Bu dönüşüm için önemli bir yatıırm yaptıklarını da dile getiren Genel Müdür, yatırınım geri dönüşünün ise 5 yılda sağlanacağını söyledi. Bu yıl 11 ilde bulunan 14 Forum AVM'sinde de söz konusu sertifika alınacak. Forum İstanbul'un 2014 performansı ile ilgili değerlendirme de de bulunan Elmastaş, geçtiğimiz yılı 27 milyon ziyaretçi ve yüzde 17.5 ciro artışı ile kapattıklarını anlattı. Kendilerinin getirdiği yabancı ziyaretçi sayısının ise geçtiğimiz yıl 200 bin adete çıktığını dile getiren Hakan Elmastaş, bu rakamı bu yıl yüzde 50 artıracaklarını kendi gelen yabancı turist sayısının ise çok daha fazla olduğıöıu belirtti. 



İkinci yarıda yeni yüzü ile çıkacak Forum İstanbul 2009'da hizmete girdi ve 176 bin 500 metrekare kiralanabilir alanda 300 marka ile hizmet veriyor. AVM'nin yüzde 25'lik bölümü eğlence alanlarına ayrılmış vaziyette. Türkiye'ye yeni giren markalar da Forum İstanbul'u tercih ediyor. Ecco, H&M, Decathlon gibi markalar önce burada açılmış. Bu yıl da ayakkabı ve oyuncak gibi alanlarda yeni markalar ük şubelerini burada açacak. Bunlardan Biri de Leg'oland. 6. yılına giren AVM'de bu yü bir dizi de yenilik yapılacak. Hakan Elmastaş, ikinci yarıda food Court'un yenileceğini belirtti. Koridor ve bağlantı yollarında da bir dizi yenilemenin yapılacağını dile getiren Geııel Müdür Elmastaş, "2015 hedefleri ile ügili de bizim gibi AVM'ler bu kadar yıol sonra doyma noktasına geliyor ziyaretçi sayısında. Bu yıl yüzde 1-2 gibi artış bekliyoruz" dedi. 



Dünya


Geri Dön