28 / 03 / 2024

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek.



Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek. Bu kapsamda şubat ayında 16 ilde 31 otel yatırımının desteklenmesi kararlaştırıldı.


Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, şubat ayında verilen yatırım teşviklerinde  turizm sektörü önemli bir yer tuttu. Ülkeninturizm potansiyelini artırmak ve konaklama ihtiyacını yüksek standartlarda karşılamak amacıyla planlanan yatırımlar destek kapsamında değerlendirildi. Bu çerçevede 3, 4 ve 5 yıldızlı otel yapımı ve var olan tesislerin modernizasyonunu öngören yatırımların teşviklerden yararlanması sağlandı.


Buna göre, teşvik kapsamında değerlendirilen otel yatırımları 16 ile yayılıyor. Söz konusu oteller, Bursa, Antalya, Aydın, İzmir, Giresun, Malatya, Hatay, Çanakkale, Konya, İstanbul, Erzurum, Ankara, Manisa, Nevşehir, Amasya ve Konya'da hizmet verecek.


Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra kongre ve fuar turizminde de dünyadaki sayılı şehirlerden İstanbul, en çok turizm projesinin destekleneceği il oldu. İstanbul'daki 5 otel projesinin yatırım teşviklerinden yararlanması kararlaştırıldı.


İstanbul'u, Türkiye'nin "turizm başkenti" Antalya takip etti. Antalya'da da 4 projenin teşviklerden faydalanmasına karar verildi. Antalya'da yeni inşa edilecek otelin sabit yatırım tutarı yaklaşık 76,5 milyon lira olarak tespit edildi. Söz konusu otel 4 yıldızlı ve 1190 yatak kapasiteli olacak.


Yeni inşa edilecek ve modernizasyon yapılacak yaklaşık 10 bin yatak kapasiteli oteller için 360 milyon lira civarında yatırım yapılacak. Otel projelerinde bin 280 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.


Söz konusu projeler, KDV istisnası, vergi indirim oranı, yatırıma katkı oranı, sigorta primi işveren hisse desteği, faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti gibi teşviklerden yararlanacak.


AA


Geri Dön