25 / 04 / 2024

Türkiye'den 9 proje, eylül ayında Londra'da yarışacak!

Türkiye'den 9 proje, eylül ayında Londra'da yarışacak!

Avrupa Gayrimenkul ödüllerinde kendi kategorilerinde birinci olan, Türkiye'den 9 proje, eylül ayında Londra'da yarışacak. 17 yıldır düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasının finalinde Türkiye'den 9 proje dünyanın en iyisi olmak için yarışa



Her biri kendi kategorisinde Avrupa birinciliği ödülünü kazanan projeler ve sahipleri, Londra'da 22-23 Eylül tarihlerinde yapılacak gala ve yarışmada, Asya Pasifik, Afrika, Amerika ve Arabistan birincileri ile mücadele edecekler. Bu çerçevede çoklu konutta ParkOne, karma projede Country Life, çok üniteli rezidansta Maçka Residences, en prestijli mimaride Sancaktepe Rings İstanbul, ofis mimarisinde Güneşli Kule ve TAO Tower, konutta Bodrum Rezidans, rekreasyonda İstanbul Ekopark ve kamusal projelerde ODTÜ Öğrenci Merkezi projesi Türkiye'yi temsil edecekler. Dünya çapında yüksek nitelikli projeleri değerlendiren uluslararası jürileri ile itibarlı bir konum elde eden Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde son yıllarda Türk projelerinin elde ettiği başarı, dünya mimarlık arenasında bundan sonra Türkiye'nin daha fazla söz sahibi olacağını gösteriyor.
 
İşte dünya finalisti Türk projeleri...
 
ParkOne: Mitaş Gayrimenkul'ün Uskumruköy'de inşa ettiği proje, doğal formlara atıfta bulunan, aynı zamanda da çağdaş yaşam stili mimarisine sahip. Space architects tarafından tasarlanan proje, 2 dönümü yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılmış 30 dönümlük arazi üzerine inşa ediliyor. İlk etabı 41 üniteden oluşan projede konutların büyüklüğü 204 ile 315 metrekare arasında değişiyor. Her konutun kendine ait bahçesi veya yüzme havuzu var.

Country Life: Çamoğlu Mimarlık'ın tasarımı olan proje, Göktürk'te gerçekleştiriliyor. Daire büyüklükleri 70 ile 220 metrekare arasında değişen projede 277 adet rezidans, 50 mağaza, 29 ofi bulunuyor. Keleşoğlu ve Metal Yapı Konut'un projesinde  2 bin metrekare spor ve sağlık merkezi, 750 metrekare fuaye, yarı olimpik havuz ve iki dönüm iç bahçe ortak alanlarda yer alıyor.

Güneşli Kule: Suyabatmaz Mimarlıkın tasarladığı proje İstanbul Bağcılarda yer alıyor. 23 katlı ofis bloğu ve ticaret merkezi ile birlikte 35.000 metrekare inşaat alanına sahip projede ofis mekanlarının önlerinde birbirleriyle bağlantılı bahçeler yer alıyor. Bahçeler farklı katlarda farklı cephelere bakıyor. Ofis mekanları ve bahçelerin oluşturduğu bu kompozisyonun üzerine geçen ikinci bir cephe hem bahçelerin korunaklı yerler olmasını hem de binada enerji tasarrufu sağlamaya yönelik planlanmış. Suyabatmaz Mimarlık'ın Bodrum Rezidans, TAO Tower, ODTÜ Öğrenci Merkezi ve İstanbul Ekopark da dünya finalinde yarışacak.
 
Rings İstanbul: Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan proje Sancaktepe'de konumlanıyor. Dikey alanda müstakil yaşamî sloganıyla satışa sunulan projenin en büyük özelliği ise hiç bir dairenin birbirini görmemesi. Birbirlerine en yakın bina mesafesinin ortalaman 30 metre olduğu projede, iki daire arasında iki asansör, iki merdiven, iki girişin bulunduğu çekirdekler var. Kat bahçeleri ile site sakinleri kendilerine özel alanlarda hobilerini gerçekleştirebiliyor. 30 futbol sahası büyüklüğüne sahip projenin yüzde 75ini yeşil alan oluşturuyor.
Bugün/Selma Şenol


Geri Dön