19 / 04 / 2024

Türkiye'nin altyapı yatırımlarına Asya'dan finansman imkanı!

Türkiye'nin altyapı yatırımlarına Asya'dan finansman imkanı!

Lahey Stratejik Araştırmalar Merkezi Strateji Uzmanı Willem Oosterveld, Türkiye'nin, AAYB üyeliğine ilişkin “Türkiye, bu bankaya katılımla ülkedeki altyapı yatırımlarının geliştirilmesi için yeni finansman imkanlarına sahip olacak" dedi..



Lahey Stratejik Araştırmalar Merkezi Strateji Uzmanı Willem Oosterveld, Türkiye'nin, Asya Altyapı Yatırım Bankası'na (AAYB) üyeliğine ilişkin “Türkiye, bu bankaya katılımla ülkedeki altyapı yatırımlarının geliştirilmesi için yeni finansman imkanlarına sahip olacak” dedi.


Türkiye'nin üyeliğini değerlendiren Oosterveld, Ortadoğu'daki altyapı yatırımları ve bu bölgedeki pazar payının geliştirilmesi için AAYB'nin büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Türkiye'nin “Yeni İpek Yolu” projesi kapsamında boru hatları ve tren yolları için önemli coğrafyada bulunduğuna dikkati çeken Oosterveld, “Türkiye gibi stratejik açıdan önemli bir konuma sahip olan ülkenin bu oluşumda yer alması önemlidir. Türkiye, bu bankaya katılımla ülkedeki altyapı yatırımlarının geliştirilmesi için yeni finansman imkanlarına da sahip olacak' ifadelerini kullandı.


Yeni Şafak


Geri Dön