19 / 04 / 2024

Türkiye'nin çatı sektörü 3 milyar dolar!

Türkiye'nin çatı sektörü 3 milyar dolar!

İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve kentsel dönüşüm süreciyle daha da hızlı büyümesi öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Bin 500 firma Türkiye'de çatı kaplama pazarında hizmet veriyor...



İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve kentsel dönüşüm süreciyle daha da hızlı büyümesi öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, bin 500 firmanın Türkiye'de çatı kaplama pazarında hizmet verdiğini belirtti. 


Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği kanunları, binalarda ısı yalıtımı ve enerji performans yönetmelikleri ile sektörün olumlu yönde etkilendiğini ifade eden Yavuz, "Çatı kaplama sektörü, 2013'ü yaklaşık yüzde 5 büyümeyle kapatacak. Avrupa'da yaşanan kriz ve bunun ülkemizdeki etkileriyle 2014'ün 2013'e göre daha durağan geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

'KALİTEDEN TAVİZ OLMAZ' Sektör olarak öncelikle dünya pazarlarındaki payı ve dolayısıyla ihracatı artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yavuz, bunun için kaliteli üretimden taviz verilmemesi gerektiğini anlattı. 


Yavuz, merpen altı ürünlerin sektöre ciddi anlamda zarar verdiğini vurgulayarak, "Avrupa standartlarında, sertifikalı, CE belgeli üretim, firmaların önceliği olmalı. Uygulayıcı firmaların da eğitimli, iş güvenliği konularında uzman çalışanlardan oluşması son derece önemli" şeklinde konuştu. 


Habertürk Ankara 


Geri Dön