19 / 04 / 2024

Türkiye’nin demir çelik sektörünü Türk işi kurtarır!

Türkiye’nin demir çelik sektörünü Türk işi kurtarır!

CISDI ve Kok Fabrikası uzmanı ACRE’nin Türkiye temsilcisi Glomet Mümesssillik Sahibi Sarp Onataslan, “Türkiye’nin demir çelik sektörünün geleceğini hybrid veya Türk işi entegre tesisler kurtarır" dedi.



Çin’in dünya devi MCC grubunun demir üretiminde güçlü kuruluşu CISDI ve Kok Fabrikası uzmanı ACRE’nin Türkiye temsilcisi Glomet Mümesssillik Sahibi Sarp Onataslan, “Türkiye’nin demir çelik sektörünün geleceğini hybrid veya Türk işi entegre tesisler kurtarır.


Türkiye’nin demir çelik tesislerinde elektrikli ark ocakları, çelikhane ve haddehane var. Buna yüksek fırın ve sinter tesisi eklendiği zaman hem ton başına hammaddede 45-50 dolarlık tasarruf sağlanırken, uygun maliyetle katma değeri yüksek kaliteli yeni ürünler ile dünya pazarında yer bulmak mümkün olacaktır” dedi.


Türkiye’den Çelik İhracatçıları Birliği-ÇİB, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK yetkililerinin katılımı ile Çin’in devlet kuruluşu CISDI’nın konuğu oldu.

Chongqing’de CISDI tesisleri, Shangay’da Baosteel, Shagang Steel ve Yonggang Steel tesislerinde, ‘Ark Ocağına Sıcak Maden Şarjı’ hakkında bilgi aldılar.

Ayrıca Çin’in, liman şehri Zhanjiang’ın yakınında Baosteel tarafından yeni yapılan dünyanın en büyük entegre tesisi gezildi. Yaklaşık 30 milyon ton dizayn kapasitesi bulunan tesis, karayla tek bir yolla bağlantısı olan 55 milyon metrekarelik bir adada 13 milyon metrekarelik alanda kuruluyor. Birinci etabı Eylül 2015, ikinci etabı da Mayıs 2016’da devreye girecek.


Milliyet


Geri Dön