24 / 04 / 2024

Türkiye'nin Disneyland'i Tema World Cannes'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin Disneyland'i Tema World Cannes'da görücüye çıktı!

İstanbul Halkalı'da kurulacak Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı Tema World lansman için gün sayıyor. 1.5 milyon metrekarelik arazi üzerine kurulacak Türkiye'nin en büyük eğlence parkı, Cannes'da dünya vitrininde boy gösterdi...



1.5 milyon metrekarelik arazi üzerine kurulacak Türkiye'nin en büyük eğlence parkı, Cannes'da dünya vitrininde boy gösterdi.


İstanbul Halkalı'da kurulacak Türkiye'nin en büyük temalı eğlence parkı Tema World lansman için gün sayıyor. Fransa'nın Carınes şehrinde düzenlenen uluslararası arenanın en önemli gayrimenkul platformu MIPIM'de Tema İstanbul'un dünya lansmanının yam sıra temalı eğlence parkı Tema World'ün de ön tanıtımı gerçekleştirildi. 


Eşsiz oyuncaklar olacak Tema İstanbul Ortaklar Kurulu Üyeleri Arda Akçalı ve Gökhan Çetinsaya, "Türkiye'de bu yıl içinde Tema VVorld'ü ayrı bir lansman ile ilk kez detaylarıyla paylaşmayı arzuluyoruz" dedi. 

Gökhan Çetinsaya (solda) ve Arda Akçalı eğlence merkezinin 2016 sonunda açılacağını bildirdi.


Tema VVorld'ün, 1.5 milyon metrekarelik dev arazisi üzerinde, TEM'e hakim bir noktada kurulacağını belirten Çetinsaya ve Akçalı, "Tema VVorld, toplam 400 bin metrekarelik, önemli büyüklükteki bir alan üzerine kurulacak. İçinde, yaklaşık 55-60 adet irili ufaklı oyuncak yer alacak. Bunlardan 10 tanesi, çok iddialı, mega oyuncak olacak. Bu mega oyuncaklar içerisinden de bazıları, sadece Tema VVorld için üretilecek, dünyada eşi benzeri bulunmayacak" diye konuştu. 


1.500 kişiye iş Türkiye'nin dünya çapındaki temalı eğlence parkı Tema VVorld'ün yatırım maliyetinin arsa bedeli hariç yaklaşık 400 milyon dolar civarmda olacağını da belirten Gökhan Çetinsaya ve Arda Akçalı, "Tema VVorld, 7'den 70'e herkesin ilgisin çekecek farklı tema ve oyuncaklara sahip olacak. Eğlence parkımızın yılda, en az 3 milyon ziyaretçi çekeceği öngörülüyor. Tema VVorld, yaklaşık 1.500 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak" şeklinde konuştu. 




İsmail ŞAHİN/ Sözcü Gazetesi 


Geri Dön