28 / 03 / 2024

Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezi Ankara'da hizmete girdi!

Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezi Ankara'da hizmete girdi!

Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ’ nin açılışı Başbakan Erdoğan’ ın katıldığı törenle yapıldı. Erdoğan, merkezin tüm vatandaşlara hizmet üreten bir sosyal belediyecilik anlayışını gösterdiğini kaydetti...



Türkiye’nin en büyük aile yaşam merkezi Ankara’da hizmete girdi. Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi’nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle yapıldı.


Aile yaşam merkezinin açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merkezin tüm vatandaşlara hizmet üreten bir sosyal belediyecilik anlayışını gösterdiğini kaydetti. Başbakan Erdoğan, “Bu hizmet anlayışı hem Ankara’da hem tüm Türkiye’de yaygınlaştı, yaygınlaşıyor. Bugün Keçiören’de Kuşcağız mahallesinde bugüne kadar inşa edilmiş en büyük Aile Yaşam Merkezi’ni açıyoruz. Bu bina dikkat ederseniz, Selçuklu mimarisi ile inşa edilerek hem Keçiören’e hem Ankara’ya gerçekten çok farklı bir hava kattı. Yüzme havuzları, spor tesisleri, eğitim ve eğlence imkanlarıyla bu aile yaşam merkezi bölgedeki kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderecek, eğitimlerine, boş vakitlerini değerlendirmelerine çok önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi. 


Merkez için Başkan Gökçek’i bir kez daha kutladığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bu tür eserlere ihtiyacımız var. Bunların yaygınlaşması özellikle gençliğimizin, ailelerin kendilerine ait özgüvenini artıracaktır” diye konuştu.

 

Kuşcağız’da yaşanan büyük değişim

 

Sözlerine, “Buraya gelirken bana Kuşcağız’ın eski halini anlattılar. Bildiğiniz gibi daha birkaç yıl öncesine kadar tamamen gecekondulardan oluşuyordu. 1960 ve 70’lerde köylerinden göç eden binlerce vatandaşımız buralara derme çatma gecekondular inşa ettiler ve uzun yıllar buralarda çok büyük çileler çektiler” diyerek devam eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu bölge elektriği ve suyu seksenlerde Rahmetli Özal ile gördü. Merhum Özal’a kadar evlerde mum ışığıyla, lüks denilen lambalarla aydınlatma yapılıyordu. Evlere su, biraz aşağımızda bulanan mahallenin tek çeşmesinden taşınarak temin edilebiliyordu… Yol, asfalt, kanalizasyon yoktu. Burada yaşayan binlerce aile önce Merhum Özal zamanında insan yerine konuldular. Ardından da bizim belediyelerimiz döneminde hizmeti gördüler. Kuşcağız’da yaşanan çile inanın 10 yıllar boyunca Türkiye’nin her ilinde, ilçesinde, köyünde yaşandı. Burada yaşanan bu çilenin aynısını ben de doğup büyüdüğüm İstanbul Kasımpaşa’da yaşadım. Kömürün çilesini, susuzluğun çilesini, insan yerine koyulmamanın çilesini 10 yıllar boyunca çekmek zorunda kaldım. Şu anda baktığınızda farklı bir Kucağız ve Keçiören görüyorsunuz.”

 

“Kuzey Yıldızı, güzeller güzeli yeşyeşil bir yaşam alanı”

 

40 yıl boyunca derme çatma evlerinde terk edilmişlik hissi ile yaşayan insanların, artık lüks, sağlam ve sağlıklı dairelerinde yaşadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, “Yollarıyla parklarıyla, Aile Yaşam Merkezleriyle her türlü imkandan istifade ediyorlar. Geçen ayın 11 Haziran’da Keçiören’de büyük bir açılışa katılacaktık. Ama Musul’da meydana gelen malum alıkoyma olayı nedeniyle o programı iptal etmek zorunda kaldım. Büyükşehir belediyemiz havalimanı yolunda Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanını tamamladı. Orada da tüm gecekondular yıkıldı. Son derece güzel binalar inşa edildi.  TOKİ  ile birlikte Büyükşehir Belediyemiz burada yeni bir yapılanmayla adeta yeni bir şehir inşa ediyorlar. Ve bir cazibe merkezi oluşuyor orada. 10 yıllar boyunca hem orada yaşayanlar hem de devlet için çok ciddi bir mahcubiyet vesilesi olan o kötü görüntü ortadan kaldırıldı ve güzeller güzeli, yemyeşil bir yaşam alanı inşa edildi” diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından eşi Emine Erdoğan, Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve katılımcılar ile birlikte Başbakan Erdoğan, “Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, tüm Keçiörenlilere tüm Ankaralılara hayırlı olsun diyorum. Yavrularımıza burada güzel saatler, güzel tatiller geçirmelerini Allah’tan temenni ediyorum” diyerek açılış kurdelesini kesti.

 

TOKİ Haber 


Geri Dön