19 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı Trabzon'da kurulacak!

Türkiye'nin en büyük hayvan barınağı Trabzon'da kurulacak!

Trabzon Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğünce Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Barınağı Projesi hazırlandığını belirterek, projenin bölge, Türkiye, hatta dünya için önemli olduğunu söyledi...




Trabzon Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın katkısıyla Türkiye'nin en büyük doğal yaşam ve hayvan barınağını yapmak için çalışmalarını sürdürüyor.


Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğünce Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Barınağı Projesi hazırlandığını belirterek, projenin bölge, Türkiye, hatta dünya için önemli olduğunu söyledi.


Çağlayan beldesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca belediyeye tahsis edilen 83 dönümlük araziye, proje bedeli yaklaşık 7 milyon lira olan Doğal Yaşam Alanı ve Hayvan Barınağı inşa edileceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Proje, Türkiye'deki en önemli doğal yaşam ve hayvan dostu barınak projelerinden biri olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de böyle bir proje hazırladı. Bizim projemizin kapasitesi daha büyük. Barınak, Trabzon'un yanı sıra Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'e, yani bütün bölgeye hizmet edebilecek kapasiteye sahip olacak" dedi.


Barınakta 'kedi evi' de bulunacak

Gümrükçüoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından proje için ilk etapta 500 bin liralık ödeneğin onaylandığını vurgulayarak, "Bu proje, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Trabzon'a ve bölgemize yaptığı en büyük projelerinden biri. Proje, adeta dünyada kimin en çok hayvan dostu olduğunu da gösterecek nitelikte" diye konuştu.


İçinde 40 metrekarelik kedi evinin de bulunacağı barınağın, 450 köpek kapasiteli olacağını anlatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:


"Hayvanların barınacağı bölümlerin yanı sıra tedavilerinin ve ameliyatların gerçekleştirileceği özel alanlar ile ziyaretçiler için de dinlenme bölümleri yer alacak. Projenin yaklaşık bir yıl içinde hayata geçirilmesini planlıyoruz. Böylece Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parkı ve hayvan barınağı, hayvan dostu kent olan Trabzon'da gerçekleştirilmiş olacak. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu büyük çalışmanın proje aşamasını tamamlayarak, ihale aşamasına geldik. En kısa sürede ihalesinin tamamlanmasıyla yapım çalışması başlayacak ve bu dev yaşam alanı şehrimize kazandırılmış olacak."


AA


Geri Dön