19 / 03 / 2024

Türkiye'nin en büyük istinaf mahkemesi İzmir'de açılacak!

Türkiye'nin en büyük istinaf mahkemesi İzmir'de açılacak!

İstinaf Mahkemesi İzmir'de yapılacak ve Türkiye'nin en büyük istinaf mahkemesi olacak. Bölge Adliyeleri binalarının planlama ve yapım süreci devam ederken, yıl sonu itibariyle faaliyete geçilmesine karar verilen mahkemeler için yer kiralandı.




İstinaf Mahkemesi İzmir'de yapılacak ve Türkiye'nin en büyük istinaf mahkemesi olacak .Bölge Adliyeleri binalarının planlama ve yapım süreci devam ederken, yıl sonu itibariyle faaliyete geçilmesine karar verilen mahkemeler için yer kiralandı. 


İzmir'in en görkemli yapılarından bü'isi olan Folkart'm yakınında bulunan eski tütün deposunun iki binasını birden kiralayan Adalet Bakanlığı, bu binaların adliye haline getirilmesi için çalışma başlattı,  İzmir  Bölge Adliyeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, yeni binanın yapımının devam ettiği süreç içinde 3 yıllığına mahkemeleİzmir İstinaf Mahkemesi yıl sonunda açılıyor. 


Mahkemelerin çalışabilmesi için bina kiralandığını doğrulayarak, "Tercihler yapıldı. Kiraladığımız iki bloktan oluşan bu yerde kurulacak istinaf Mahkemelerinde 27 ayrı mahkeme kuracağız. Personel sorunu zaten yok. Hem izmir Adalet Sarayı'nda hem de Karşıyaka Adliyesi'nde çalışan 300'ün üzerinde personelin asıl görev yeri istinaf mahkemeleri" dedi


Yeni Asır 


Geri Dön