19 / 04 / 2024

Türkiye'nin en modern hastanesi Konya'ya inşa edilecek

Türkiye'nin en modern hastanesi Konya'ya inşa edilecek

Konya Numune Hastanesi yıkılıp, yerine 400 yataklı Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri inşa edilecek



AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Orhan Erdem, Harun Tüfekçi ve Hüsnü Tuna ile Konya Numune Hastanesi Başhekimi Osman Yılmaz'ın katılımıyla, Hekimevi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Numune Hastanesi'nin yerine 300 odalı, toplam 400 yataklı yeni bir hastane yapılmasının uygun görüldüğü ifade eden Güçlü, yeni hastanenin, 82 bin metrekaresi kapalı, 43 bin metrekaresi açık toplam 125 bin metrekare alana sahip olacağını söyledi.

Güçlü, şunları kaydetti:
"Hastanenin ihalesinin Eylül ayında yapılması planlanıyor. Bu projeyle bölgedeki trafik sorunu da çözülecek. Örneğin Hastane Caddesi 12 metreden 15 metreye çıkıyor. Ayrıca 1350 araçlık kapalı otopark, bölgedeki park sorununu hafifletecektir. Hastanenin girişi üçe çıkarılıyor. Bu bağlamda düşünürsek, günde binlerce kişiye sağlık hizmeti sunan Numune Hastanemiz, artık 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda belirlenen hedef ve kriterler doğrultusunda yeniden projelendirilmiştir. Hem fiziki mekanlar hem de tıbbi yönden, günümüzün elverdiği son teknoloji kullanılarak, örnek bir hastane şeklinde yapılacaktır."

Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, yeni inşa edilecek Konya Numune Hastanesi'nin Türkiye'deki sağlık yatırımlarında örnek olacağını ifade ettiklerini belirten Güçlü, "Bir başka ifadeyle, halen Konya'da fiziki standardı en düşük hastane olan Konya Numune Hastanesi, Türkiye'nin standardı en yüksek hastanesine dönüşecek" dedi.
AA


Geri Dön