19 / 03 / 2024

Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşümü Ankara'da başlıyor!

Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşümü Ankara'da başlıyor!

Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşüm projesi Ankara Keçiören'deki Hacıkadın Deresi üzerinde hayata geçiyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, projeyle ilgili bilgi verdi.



Ankara Keçiören Belediyesi, Hacıkadın Deresi üzerinden Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek için kolları sıvadı. İçerisinde 68 hektarlık Macera Parkı, üzüm bağları ve üzüm festival alanlarının yanı sıra kültür merkezi, AVM ile Oyun Kalesi'nin olacağı proje ile bölgeye 25 bin kişilik nüfusun gelmesi bekleniyor. 


 Türkiye nin en sıra dışı kentsel dönüşümü Ankara da başlıyor!


Projenin en sıra dışı kentsel dönüşümlerden biri olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bu proje ile Keçiören'in en büyük ve önemli projelerinden biri gerçekleşmiş olacak. Burayı bir vadi projesi şeklinde yapıyoruz, ismini de Şelaleler Vadisi koyduk. Burası eğimli ve zor bir arazi... Bu arazide konut yapılacak yerler ayrılacak diğer yerler ise tamamen yeşil alana ayrılacak. Burası ormana yakın olduğu için orman da bu tasarımın en önemli parçası haline gelmiş oluyor. Burada yaklaşık 6 bin konut hedeflenmekte. 800'e yakın hak sahibimiz bulunuyor. Burada Kuzey  Ankara  ile bir bütünlük sağlanacak. Ulaşım aksları ile alakalı da çalışmalar yapıldı" diye konuştu. 


Vatandaşların fikirleri alınıyor 

Projenin ilçedeki 3. kentsel dönüşüm projesi olduğunu vurgulayan Ak, "Hacıkadın Deresi, Keçiören'deki 3. kentsel dönüşüm olacak. Bunlardan birini Kuzey Ankara'da Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  yaptı. Keçiören Belediyesi'nin ise Yükseltepe'deki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Hacıkadın Deresi ise Bakanlar Kurulu'ndan çıkmış durumda. Burada Büyükşehir Belediyesi'nden Keçiören Belediyesi yetkiyi devraldı. Bununla ilgili hak sahipleri ile toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarda burada yapmayı düşünmüş olduğumuz proje ile ilgili vatandaşların fikirlerini alıyoruz" şeklinde konuştu.



Sabah Ankara


Geri Dön