20 / 04 / 2024

Türkiye’nin ilk Dede – Torun Merkezi, Esenler'de inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk Dede – Torun Merkezi, Esenler'de inşa ediliyor!

Esenler Belediyesi, Davutpaşa'da 2011'de açtığı İkinci Bahar Kıraathanesi’nin ardından ilçedeki yaşlılara yeni bir yaşam alanı daha sunacak. Merkezde dedeleri, torunlarına kültürünü, gelenek – göreneklerini aktaracak ve “Filizden Çınara” eğlenecekler...



Esenler Belediyesi, kuşaklar arası bağı güçlendirip, çocukların dedeleriyle vakit geçirmesine olanak sağlayacak. Bu yılın sonuna kadar hizmete girecek Türkiye’nin ilk Dede – Torun Merkezi, Türkiye’nin kültürel bilinç merkezi niteliğinde olacak. Burada dedeleri, torunlarına kültürünü, gelenek – göreneklerini aktaracak ve birlikte eğlenceli dakikalar geçirebilecekler.


"Filizden Çınara" hizmet


Dede – Torun Merkezi, Havaalanı Mahallesi Ferman Caddesi üzerinde bulunan Uhud Camii önünde, toplam 1.023 metrekare alana inşa edilecek. Uzman psikologların ve öğretmenlerin de hizmet vereceği merkez, tam donanımlı yapısıyla göz dolduracak. 2 kattan oluşan merkezin zemin katında 3 sınıf, müdür odası, psikolog odası ve öğretmenler odasının yanı sıra; mutfak, yemekhane ve bay – bayan WC bulunacak. Merkezin giriş katında ise çocukların sosyal aktivitelerini eğlenceli bir şekilde gerçekleştirebilmesi için satranç salonundan müzik odasına ve el işi atölyesine kadar tüm birimler yer alacak. 



Türkiye’nin ilk Dede – Torun Merkezi, Esenler de inşa ediliyor!



Bu katta bulunacak berber salonunda ise dede – torun birlikte tıraş olabilecek, aynı kattaki kafede gönüllerince vakit geçirebilecekler. Merkeze sadece dedeler değil nineler de gelebilecek. Böylece Esenler Belediyesi, “Filizden Çınara” sloganıyla hizmet verecek.


Esenler Belediyesi


Geri Dön