17 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk 'Gayrimenkul Sektörü İşletme Yüksek Lisans Programı' başladı!

Türkiye'nin ilk 'Gayrimenkul Sektörü İşletme Yüksek Lisans Programı' başladı!

GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi ( BAU ) işbirliği neticesinde tasarlanan ‘ gayrimenkul sektörüne özel yüksek lisans eğitimi ’ kapsamında sektör çalışanlarına özel MBA programı hayata geçiriliyor.



GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi Gayrimenkul Alanında Sektöre Özel İlk MBA Programını Başlatıyor


GYODER ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliği neticesinde tasarlanan ‘gayrimenkul sektörüne özel yüksek lisans eğitimi’ kapsamında sektör çalışanlarına özel MBA programı hayata geçiriliyor.


Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER ve Türkiye’de eğitime yaptığı katkılar ile dünya standartlarını yakalayan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 2014 yılından itibaren gayrimenkul sektörüne özel kurumsal eğitim programı kapsamını dizayn etmek ve birlikte yürütmek amacıyla işbirliği kararı aldı. Yapılan işbirliği neticesinde içeriği sektör çalışanlarına özel hazırlanan eğitim programı çerçevesinde adaylar MBA derecesi alma imkânına sahip olacak.


Profesyonel iş hayatında eğitimin ilk planda olduğunu savunan alanında öncü iki kurumun bir araya gelerek gerçekleştirdiği bu işbirliği ile hem katılımcıların hem de kurumların hedeflerini bir üst noktaya taşıması amaçlanıyor.


MBA programının imza töreninde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin “Bugün hem derneğimiz, hem sektörümüz hem de Bahçeşehir Üniversitesi için bir ilke imza atıyoruz. Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER olarak her zaman sektörümüzün gelişimini destekleyen işbirliklerinin içinde olduk. Eğitim konusu biz sektör temsilcileri için son derece önem arz ediyor ve bu yöndeki çalışmalarımız artarak devam ediyor” dedi.


Yetgin bu yıl itibari ile gayrimenkul sektörünün MBA programı olarak artık üniversitelere girdiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Ülkemizin en seçkin üniversitelerinden Bahçeşehir Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında Türkiye’de kuruma özel ilk yüksek lisans eğitimi olan gayrimenkul sektörüne yönelik İşletme Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçiriyoruz.”


Yetgin, GYODER’in geçen sene de yine üniversite işbirliği ile gayrimenkul sektörünün gelişimine yönelik ihtiyaç duyulan araştırmaları tespit etmek, gerçekleştirmek, referans veriler üretmek ve sektöre vasıflı eleman yetiştirmek amacıyla Türkiye’nin ilk “Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi”ni kurduklarını belirtti.


Bahçeşehir Üniversitesi ve GYODER işbirliği ile hayata geçirilen MBA programının imza töreninde bir konuşma yapan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, dünyadaki gelişim, değişim ve dönüşümlere bağlı olarak ortaya çıkan talep ve ihtiyaçların yeni eğitim programlarının tasarlanmasını zorunlu kıldığını belirterek, bu zorunluluğun sürekli ve hızlı değişimler yaşayan küresel âlemde, iş dünyası ile üniversiteleri tamamıyla iç içe girmiş eğitim modelleri geliştirmeye yönelttiğinin altını çizdi.


Bahçeşehir Üniversitesi’nin Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurum ve kuruluşları ile iş birliği yaparak mevcut olanaklarını sanayinin ve iş dünyasının olanakları ile birleştirerek "ihtiyaçlara göre özel dizayn edilmiş" eğitimler geliştirdiğini belirten Prof. Dr. Şenay Yalçın sözlerine şöyle devam etti; “Mevcut bilgi birikimimizi ve yetişmiş insan gücümüzü; sanayi ve iş dünyasının tecrübesi ve finansal gücü ile bir sistem dahilinde birleştirmek üzere programlar tasarlamaktayız. Bugün burada tanıtımı için toplandığımız; Gayrimenkul sektörünün en önemli derneği GYODER üyeleri için hazırladığımız MBA programı ile bu yöndeki hizmet ağımıza çok önemli bir halka daha eklemiş olduğumuzu ifade etmeliyim. GYODER gibi sektöründe eğitime önem veren kurumlar ile eğitimde iş birliği yapmak, üniversitemizin çok önem verdiği konuların başında gelmektedir. Bu nedenle, gerçekleştirdiğimiz bu eğitim iş birliğinden mutluluk duyuyoruz”


Geri Dön