25 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk hava temizleyen stadyumu Akyazı Stadı olacak!

Türkiye'nin ilk hava temizleyen stadyumu Akyazı Stadı olacak!

TOKİ tarafından Trabzon'da inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu, çatı sistemiyle Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak...



TOKİ tarafından Trabzon'da inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu, çatı sistemiyle Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak.  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan yaptığı açıklamada, idarenin alt ve orta gelir grubuna dönük konut projelerinin yanı sıra sosyal donatılar da inşa ettiğini hatırlattı. İdare tarafından okul, yurt, hastane, ibadethane, stadyum, spor kompleksi, ticaret merkezi gibi 6 bin 685 sosyal donatı inşa edildiğini belirten Turan, "Ülkemizde yaşamın her alanında, devletimize ihtiyaç duyulan her noktada, milletimize yüksek nitelikli üretim hedefiyle hizmet vermeyi sürdüreceğiz" dedi. 


KENDİNİ TEMİZLEYEBİLECEK 

Turan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısının, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip "akıllı çatı" diye bilinen "smart roof" sisteminde inşa edileceğini dile getirdi. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacağını ifade eden Turan, "Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğerdir. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön