26 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk İnteraktif Doğa Müzesi Antalya'da açılacak!

Türkiye'nin ilk İnteraktif Doğa Müzesi Antalya'da açılacak!

2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Türkiye ' nin ilk interaktif doğa müzesinin kurulmasını sağlayacak. Türkiye ' nin ilk İnteraktif Doğa Müzesi Antalya'da açılacak...




2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Türkiye'nin ilk interaktif doğa müzesinin kurulmasını sağlayacak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) desteğiyle 'etkileşimli zemin projeksiyonu, doğal yaşam canlandırması, etkileşimli kitap, dijital gezi, ağaçlar ile kuşlarla ilgili dokunmatik bilgi sistemleri' gibi donanımlarıyla Türkiye'nin ilk İnteraktif Doğa Müzesi Antalya'da açılacak. Antalya ve çevresinin doğa turizmi için çok zengin fauna ve florasının tanıtılacağı doğa müzesi projesini Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Termessos Milli Parkı'nda uygulayacak. İnteraktif doğa müzesinde; Antalya ve yöresinde belirlenen 123 familya, 642 cins, bin 916 tür, 2 bin 78 takson sergilenirken, sanal interaktif tekniklerle bölgede yetişen bitki ve hayvanlar yaşam ortamlarında tanıtılacak. Projede en önemli hedefler ise; Antalya ve çevresinin doğa tabanlı turizmde marka olması ile aynı zamanda doğa eğitim merkezi de olacak müzenin ekosistem konusunda bilinçli toplum oluşmasına önemli katkı sağlaması. 


BAKA'nın 'alternatif turizm faaliyetleri ile turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve sezonun 12 aya yayılması ile çevreye duyarlı turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesi' amacıyla çıktığı 2014 Yılı Alternatif Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Türkiye'nin ilk interaktif doğa müzesinin kurulmasını sağlayacak. Merkezi olan Burdur ile Antalya ve İsparta illerinde faaliyet gösteren Orman ve Su isleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğünün projesi BAKA'dan destek almaya hak kazandı. 'Antalya'nın Doğal Değerlerini Turizme Kazandırılıyor Projesi'nin sözleşmesini BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk imzaladı. 


Antalya ve çevresinin biyolojik çeşitliliği ile doğal zenginliklerinin tüm metaryalleriyle tanıtımının interaktif olarak gerçekleşeceği doğa müzesinin de açılacağı projenin heyecan verici olduğunu belirten Genel Sekreter Tuncay Engin, örnek olabilecek projenin önemine dikkat çekerek başarılar diledi. 


Geri Dön