24 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk mobil hastanesi Darfur yolunda

Türkiye'nin ilk mobil hastanesi Darfur yolunda

ALKE Şirketler Grubu bünyesindeki Turkmaks İnşaat ve M.C.C Project Ltd. tarafından Nijerya için üretilen Türkiye'nin ilk mobil hastanesinin, Temmuz ayı sonunda Darfur'a gönderileceği bildirildi



Mobil hastaneyi üreten ALKE yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki Darfur'a gönderilmek üzere Nijerya Savunma Bakanlığı tarafından sipariş edilen iki adet 40'ar yataklı mobil hastane, grup bünyesindeki Turmaks ve M.C.C Project Şirketleri tarafından tasarlandı ve tamamı Türkiye'de 2.5 ayda imal edildi. Mobil hastanelerin içinde, yoğun bakım üniteleri ve ameliyathaneler ile Türkiye'de ilk kez imal edilen genişleyebilen çelik konteynerler yer alıyor.

BM yönetimindeki Darfur;a Nijerya tarafından gönderilecek hastaneler, istenildiği takdirde başka yerlere de taşınabilecek şekilde tasarlandı. Diş, röntgen, eczane, kan bankası, morg, reverse osmosis su arıtma ünitesi, çamaşırhane, jeneratör ve mutfağın bulunduğu mobil hastaneler, tam teşekküllü bir hastanenin sahip olduğu tüm özellikler mevcut.

Çadır ve çelik konteynerlerden oluşan ve toplam 1500'er metrekare alana yayılan hastaneler, Türkiye;de imal edilen en geniş kapsamlı mobil hastane olma özelliğini taşıyor. Turkmaks İnşaat ve M.C.C Project Genel Müdürü Dr. Ali Kemaloğlu, grup olarak dünyanın en güçlü ordularıyla ve kuruluşlarıyla dünyanın farklı bölgeleri için geliştirmekte oldukları benzer projeleri bulunduğunu bildirdi. Dünyada mobil hastanelerin çok az sayıda firma tarafından yapılabildiğinin ve kendilerinin bu firmalardan biri olduklarının altını çizen Kemaloğlu, "Biz mobil hastane yapımını, Danimarkalı ve İngiliz iş ortaklarımızla yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamı ülkemizde imal edilecek şekilde gerçekleştirdik. Şirketler grubumuz dünyada mobil hastane ve tesis sektöründe fiyat, kalite ve imalat hızı olarak rakipsiz" dedi. Kemaloğlu, özellikle Afrika'da son yıllarda az gelişmişliği azaltmaya yönelik yatırımların başında, sağlık ile ilgili projelerin geldiğini, Türkiye'nin BM'ye ait okullar ve hastanelerin yeniden inşası için altyapıyla ilgili çalışmaların başlatılması yolundaki çabaları ile son yıllardaki Afrika'ya açılımının kendilerine olan ilgiyi artırdığını söyledi.

"Şu anda birçok Afrika ülkesinde ve dünyanın en güçlü ordularıyla da benzer projeler geliştirmekteyiz" diyen Kemaloğlu şöyle konuştu: "Afrika'da Birleşmiş Milletler ekipleriyle şu ana dek yoğun çalışmalarımız oldu. Geçen sene gene 2 ay gibi kısa bir sürede Endonezya Polis Teşkilatı'nın Sudan Darfur'daki Barış Gücü kampını inşa etmiştik. Nijerya için yaptığımız mobil hastaneler de zaten çok iyi bildiğimiz Darfur'da konuşlandırılacak. Bizim özel, çabuk, çevreye duyarlı çözümlerimiz mevcut." (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin ilk mobil hastanesi Darfur'da

ALKE Şirketler Grubu bünyesindeki Turkmaks İnşaat ve M.C.C Project Ltd. tarafından Nijerya için üretilen Türkiye'nin ilk mobil hastanesinin, temmuz ayı sonunda, Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki Sudan'ın batısındaki Darfur'a gönderileceği bildirildi. ALKE yetkilileri, Darfur'a gönderilmek üzere Nijerya Savunma Bakanlığı tarafından sipariş edilen iki adet 40'ar yataklı mobil hastanenin içinde, yoğun bakım üniteleri ve ameliyathaneler ile Türkiye'de ilk kez imal edilen genişleyebilen çelik konteynerlerin yer aldığını belirttiler.
Star

Türkiye'nin ilk mobil hastanesi Darfur'da hizmet verecek

Alke Şirketler Grubu bünyesindeki Turkmaks İnşaat ve M.C.C Project Ltd. tarafından Nijerya için üretilen Türkiye'nin ilk mobil hastanesi, ay sonunda Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki Sudan'ın batısındaki Darfur'a gönderilecek. BM yönetimindeki Darfur'a gönderilmek üzere Nijerya Savunma Bakanlığı'nca sipariş edilen iki adet 40'ar yataklı mobil hastane, grup bünyesindeki Turmaks ve M.C.C Project Şirketleri tarafından tasarlandı ve tamamı Türkiye'de 2.5 ayda imal edildi. Mobil hastanelerin içinde, yoğun bakım üniteleri ve ameliyathaneler ile genişleyebilen çelik konteynerler yer alıyor. Diş, röntgen, eczane, kan bankası, morg, reverse osmosis su arıtma ünitesi, çamaşırhane, jeneratör ve mutfağın bulunduğu mobil hastaneler, tam teşekküllü bir hastanenin sahip olduğu tüm özellikler mevcut.
Sabah


Geri Dön