25 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk ve tek tam otomasyon yapan üretim tesisi Başak Çatı'dan!

Türkiye'nin ilk ve tek tam otomasyon yapan üretim tesisi Başak Çatı'dan!

1969 yılında kiremit üretimine Başak Kiremit ve Tuğla adıyla başlayan işletme, günümüzde üretim sektörünün lideri konumundadır. Başak Çatı ve Cephe Sistemleri Türkiye'nin ilk ve tek tam otomasyon yapan üretim tesisini kurdu..



1969 yılında kiremit üretimine Başak Kiremit ve Tuğla adıyla başlayan işletme, günümüzde üretim sektörünün lideri konumundadır. Başak Grubu adıyla bünyesinde 6 farklı sektör firmasını barındıran şirket; Başak Çatı ve Cephe Sistemleri. Has Hazır Beton. Agregasan Madencilik, Başakkonut, Bşk Mimarlık ve Bşk Enerji ile yapı ve inşaat sektöründe tam anlamıyla tüm ihtiyaca cevap verebiliyor. 


Kapasite yüzde 50 artacak!

2012 yılında çalışmalarına başlanılan ve ilk etabı 2014 yılının Ocak- Mart ayları arasında gerçekleşen yatırımın ikinci etabı 2015 yılının Nisan ayında tamamlandı. 

Firmada, yatırımın sonucunda yüzde 50 oranında bir kapasite artışı planlanıyor. 2014 yılı içerisinde yapılan yatırımlarla temel olarak doğalgaz ve elektrik tasarrufunu amaçlayan Başak Çatı ve Cephe Sistemleri. üretimdeki kalite ve dayanıklılığın standartların çok üzerinde bir performansa erişeceğinden emin. 

Yatırımın ilk aşamasında gerçekleşen tünel fırın ve tünel kurutma hattının otomasyonu ve modemiBaşak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı zasyonu sonrasında manuel kontrol sistemi yerini tamamen otomasyona bıraktı. Kullanılan tüm motor ve fanlarda düzenleme yapıldı, verimlilikleri artırıldı. 


"Kiremite El Değmeyecek." 

Son yıllarda artan talebi karşılamak için "El Değmeden Kiremit Üretimi" sürecine giren firma, 2015 yılının da modernizasyon çalışmalarını tamamladı. İtalyan firması Marcheluzzo'nun düzenlemesiyle başlanan çalışmalar ile pres sistemi manuelden otomatiğe geçirildi. Kiremitin yükleme, boşaltma ve transferinde tam otomasyona geçildi ve bu sayede çift sıralı üretimle aynı anda 2 farklı ürünün üretime girmesi imkanı elde edildi. Ayrıca fire ve enerji konularında ciddi bir avantaj elde edilecek. Üretim tesislerinin modernizasyon sonrasında geldiği teknolojik nokta Türkiye' de henüz başka bir tesiste bulunmuyor. 


Milliyet Ek


Geri Dön