23 / 04 / 2024

Türkiye'nin kongre turizminden aldığı pay arttı!

 Türkiye'nin kongre turizminden aldığı pay arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy İstanbul ekonomisinin kongre turizminden aldığı payın arttığını dile getirdi...



Dünya Ekonomi Forumu'nda Türkiye'nin tanıtımına da büyük katkığı yaptığını belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, "İstanbul ekonomisi kongre turizminden büyük pay alıyor. Dünya Ekonomi Formu bu alandaki payımızı arttıracak. İki gün içerisinde hem ekonomiye hem de tanıtıma büyük katkı sağlayacak" dedi.


İstanbul'da dün başlayan Dünya Ekonomik Forumu'nun özel bir zirve olduğunu dile getiren Başaran Ulusoy, şu değerlendirmeyi yaptı:


"Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul toplantısına 70 farklı ülkeden toplam 1100 kişi katıldı. Bunun yanı sıra dünyanın önemli şirketlerinin üst düzey yöneticileri geldi. Hükümet temsilcileri de toplantı için İstanbul'da. Bunun ülke ekonomisine katkısı çok büyük. Kongre turizmi ülke ekonomisine büyük katkı yapıyor. Türkiye bu alanda önemli ülkelerle yarışıyor. Bu forumla birlikte Türkiye'nin kongre turizminden alacağı pay arttı."


Forumun ekonomiye katkısı


* 70 farklı ülkeden 1100 kişi katıldı.


* Otellerin forum katılımcılarından geliri 600 bin Euro'ya ulaştı.


* Dünyanın bir çok ülkesinde forum canlı yayınlandı.


* Türkiye'nin kongre turizminden aldığı pay arttı.

Hürriyet


Geri Dön