26 / 04 / 2024

Türkiye'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketi arasında 14 Egeli firma var!

Türkiye'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketi arasında 14 Egeli firma var!

Türkiye 'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketinin başarı öyküleri kitaplaştırıldı. İlk 100'de İzmir'den 9, Manisa'dan 3, Balıkesir ve Uşak'tan 1'er firma yer aldı




Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'yla birlikte belirledikleri Türkiye'nin satış gelirlerini en hızlı büyüten 100 şirketinin başarı öykülerini kitap haline getirdi. İlk 100 içinde İzmir'den 9, Manisa'dan 3, Balıkesir'den 1 ve Uşak'tan bir firma olmak üzere Egeli 14 firma firma bölgenin gururu oldu.


11 bin kişiye istihdam

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2010-2012 arasındaki 3 yılda satış gelirlerini ortalama yüzde 370 oranında artıran "Türkiye 100 şirketlerinin", sözkonusu dönemde 11 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağladığını açıkladı. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliğinin Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesini oluşturduğuna dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Tekstilden lojistiğe, gıdadan yazılıma, inşaattan makine üretimine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteren Türkiye 100 şirketleri, doğru iş modelleriyle tüm sektörlerde başarının yakalanabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca, bu 100 şirket Türkiye'nin fırsatlar ülkesi olduğunu da gösteriyor" diye konuştu.


İŞTE EGE'NİN EN HIZLILARI

ALCO İÇECEK İKİNCİ 

En hızlı büyümede birinciliği yüzde 7 bin 417 ile  Ankara  merkezli Reysaş Teknoloji Depolama ve Ticaret A.Ş alırken Ege'nin en hızlısı ise listenin 2'nci sırasında yer alan  İzmir  merkezli Alco İçecek Sanayi A.Ş. oldu. İçki markalarının pazarlama faaliyetlerini sürdüren firma, 2010-2012 yılları arasında yüzde 2 bin 242 oranında büyüdü. Firmanın CEO'luğunu Erol Sezer yürütüyor. Firma yöneticileri başarılarının sırrı olarak, rekabetçi ve sürdürülebilir büyüme potansiyellerini "sürekli kaliteli ürün" ilkesiyle birleştirmelerini gösterdi.


FELDA YÜZDE 425 BÜYÜDÜ

Listenin 15. sırasında yer alan ve gıda yağları alanında faaliyet gösteren İzmir merkezli Felda Iffco Gıda Sanayi A.Ş.'nin 2010-2012 arasındaki büyümesi yüzde 425'i buldu. İzmir'de atıl durumda bulunan bir yağ rafinerisini satın alarak modernize eden firma 2013 sonu itibariyle cirosunu 200 milyon liraya çıkardı. Firmanın CEO'luğunu Mehmet Şahin yürütüyor. Firma yetkilileri, büyümelerinin en önemli nedeninin yenilikçiliğe ve ürün geliştirmeye verdikleri önem ile bunu pazarlama başarısıyla birleştirmeleri olduğunu dile getirdi. 


ALPERTEKS 16'NCI 

Listenin 16. sırasında ise Uşaklı Alperteks Mensucat Sanayi A.Ş. yer aldı. Yüzde 424 büyümeyi başaran firmanın CEO'luğunu Hikmet Alper yapıyor. Firma yetkilileri, başarılarını kurumsallaşmaya verdikleri önem ve personel motivasyonunu sürekli yüksek tutmalarına bağladı.


CHEF SEASONS'TAN YENİLİK

23. sırada İzmir'den Chef Seasons Gıda Sanayi Ltd. yer aldı. Yüzde 331 büyüyen firmanın CEO'luğunu Burak Hucuptan yürütüyor. Firma yetkilileri, "Başarıyı yeni ürün geliştirme konusunda müşterilerimize verdiğimiz Ar-Ge desteği ve sonuç odaklı çalışmamız ile müşteri memnuniyetini esas almamız sayesinde yakaladık" dedi.


SARP DOĞA RİSK ALDI

27. sırada ise, Akhisar'da zeytinyağı üretimi yapan Sarp Doğa Ürünleri Ltd. şirketi yer aldı. CEO'luğunu Ahmet Öztürk'ün yaptığı bildirilen firmanın 3 yıllık büyüme oranı yüzde 310 oldu. Firma yetkilileri, başarılarını riskleri göze almadan ilerleme kaydedilemeyeceğinin bilincinde olmalarına bağladı.


ÜNALDI'DAN ORGANİK ÜRÜN

İzmir'de faaliyet gösteren Ünaldı Organik Likid Gübre Sanayi firması da, yüzde 221'lik büyüme ile listenin 36. sırasında yer buldu. Firma yetkilileri, kriz dönemlerinde paniğe kapılmadan aldığı staretejik kararlar sayesinde büyümeyi başardıklarını kaydetti. Firmanın CEO'su ise Zahit Ünaldı.


AR ELEKTRONİK'TEN BAŞARI ÖYKÜSÜ

İzmirli Ar Elektronik Sanayi A.Ş. listeye yüzde 178'lik büyüme ile 47. sıradan girdi. Öyküsü işporta tezgahlarında başlayan ve bugünlere gelen firmanın CEO'luğunu Mustafa Karabağlı'nın yürüttüğü bildirildi. Firmanın büyümesinin en önemli nedeninin ürün geliştirme ve üretim safhasında hızlı adapte olabilmesi olduğu belirtildi. 


GÜLOĞLU PLASTİK'E KADIN ELİ

İzmir'de Gülçin Güloğlu yönetimindeki Güloğlu Plastik de yüzde 171 büyüyerek listeye 50. sıradan girdi. Firmanın başarısındaki en önemli etkenin, birinci kuşak ve ikinci kuşağın uyumlu çalışması, kuşak çatışması yerine birinci kuşağın bilgi birikimi ve tecrübesinin ikinci kuşağın eğitim ve enerjisi ile güzel bir şekilde harmanlanması olduğu dile getirildi. 


KAREN MÜHENDİSLİK'TEN FİKİRLERE ÖNEM

Balıkesir Karen Mühendislik Ltd. şirketi de yüzde 146 büyüme ile 63. sırada yer aldı. Firma Makine Yüksek Mühendisi İlker Karanfil ve Makine Mühendisi İlker Eren tarafından kuruldu. Firma kurucuları, başarılarının sırrı olarak bütün makine ve imalat fikirlerini pratiğe çevirme kapasitesine sahip olmalarını ve bu sayede çok hızlı yol kat edebilmelerini gösterdi.


DÜNYA TAŞ FIRSATLARI KULLANDI

Listeye 65. sırasında yer alan Dünya Taş İthalat İhracat Madencilik firması ise, yüzde 142 büyümeye imza attı. Firmanın CEO'sunun Önder Öztunalı'nın olduğu bildirildi. Firmanın başarısının sırrı olarak ise, hedeflerinin ötesine geçmek için tüm fırsatları en iyi şekilde kullanması olarak gösterildi. 


LİMA VE GENÇ EKİBİ

69. sırada ise İzmirli Lima Galvaniz ve Metal Sanayi A.Ş, yüzde 120'lik büyümesiyle yer aldı. Firmanın CEO'luğunu Özgür Usluer'in yürüttüğü kaydedildi. Firmanın başarısındaki en önemli etkenin yönetim kademesinde genç ve dinamik bir ekiple çalışması olarak gösterildi. 


SER-TEL AKARYAKIT'TAN KALİTE YÖNETİMİ

Manisalı Ser-tel Akaryakıt Ltd. şirketi de yüzde 117'lik büyümesiyle 71. sırada yer aldı. Göksel Sertel'in yönetimindeki firmanın başarısındaki en önemli sırrın işletme kalite yönetim sistemi standartlarına uygun hareket etmesi ve aile şirketinin kendine has prensipli çalışma sistemi olduğu dile getirildi.


SARIGÖZOĞLU HİDROLİK YÜZDE 117 BÜYÜDÜ

74. sırada yer alan Manisalı Sarıgözoğlu Hidrolik Makina ve Kalıp Sanayi A.Ş'nin büyüme oranı da yüzde 117 oldu. Mustafa Sarıgözoğlu ve Levent Sarıgözoğlu yönetimindeki firmanın yöneticileri başarılarının sahip oldukları nitelikli insan kaynağı olduğunu vurguladı. 


ETKİN TIBBİ CİHAZLAR'DAN AR-GE ÇALIŞMASI

Listenin 77. sırasında ise İzmir'den Etkin Tıbbi Cihazlar Servis Ltd. şirketi yer aldı. Firma yüzde 109 oranında büyüdü. Firmanın CEO'luk görevini Hasan Hüseyin Kara'nın yürüttüğü dile getirildi. Firma yöneticileri, "Ar-Ge heyecanı, tecrübemiz, ünivestilerle işbirliğine verdiğimiz değer başarıyı getirdi" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön