18 / 04 / 2024

Türkiye'nin yüksek teknoloji fuarı Ankara'da tanıtıldı!

Türkiye'nin yüksek teknoloji fuarı Ankara'da tanıtıldı!

Türkiye'nin yüksek teknoloji fuarı Ankara'da tanıtıldı. Türkiye yüksek teknolojisinin dünyaya tanıtımında önemli bir adım oluşturan High-Tech Port resepsiyonuna 20’ye yakın ülkenin büyükelçileri ve diplomatlar katıldı.



MÜSİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği iki büyük organizasyonu olan MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve Uluslararası İş Forumu 1993 yılından günümüze büyüyerek ve yeni projeler üreterek bu günlere geldi. Kurulduğu ilk günden itibaren Türkiye’nin önüne vizyon açacak projeleri koyan MÜSİAD, yıllarca mottosu olan “yüksek ahlak, yüksek teknoloji” temelinde Türkiye’nin önünde bir iddia ve bu iddiaya bağlı olarak hazırlamış olduğu High-Tech Port ile yola çıkıyor. 26-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ile eş zamanlı düzenlenecek olan High-Tech Port Projesi, Türkiye’nin ileri teknoloji üreten firmalarını ve hedef pazarları bir araya getiriyor.


MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK yaptığı konuşmada “Bu yıl 26-30 Kasım tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde düzenleyeceğimiz 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve yine onunla birlikte küresel finans sistemine bakış ve yeni yönelimler temasını da işleyecek olan 18. Uluslararası İş Forumu’nu (IBF) da ev sahipliği ile gerçekleştireceğiz. Son yıllarda gelişen bilgi teknolojileri, MÜSİAD Uluslararası Fuarlarının önemli alanlarından birisi oldu. Bu sene genel anlamıyla teknolojiye, özellikle de bilgi teknolojilerine, verdiğimiz önemi daha da artırarak High-Tech Port konseptini fuarımız içerisinde başlı başına bir alan ayırarak gerçekleştireceğiz. Son iki MÜSİAD Fuarı’nda yeni teknolojiler sergisiyle gerçekleştirdiğimiz teknoloji bölümümüz bu yıl Türkiye’deki teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları bir araya getirmek; onları yurtiçinden ve yurtdışından gelen iş adamlarıyla bir araya buluşturmak için High-Tech Port konsepti adı altında bir dönüşüm yaptık. Ayrı bir başlık olarak düzenlediğimiz High-Tech Port, bizim ve ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Dünya, eski dünya olmadığı gibi Türkiye de artık eski Türkiye değildir. Bugün 10 yıl sonrasını planlayabilen; 50 yıl sonrasını hayal edebilen bir Türkiye var. MÜSİAD işte tam da bu noktada Türkiye’nin stratejik hedeflerine uyumlu bir şekilde elini taşın altına koymaya devam ediyor. High-Tech Port By Müsiad, Türkiye’nin ileri teknolojik üretim yapısının adeta bir vitrinidir. Geçen defa ki fuarımızda yoğun yurtiçi katılımının yanı sıra 92 ülkeden 5140 yabancı iş adamı katıldı. Bu yılki hedefimiz elbette çok daha fazlasını sağlamak olacak. High-Tech Port By MÜSİAD Türkiye’nin üretim yapısı ve hedef pazarları bir araya getirmek için oluşturulmuş ve bugüne kadar MÜSİAD Fuarı içerisinde MÜSİAD üyesi olma şartını koymadığımız tek proje oldu. İleri teknoloji üretimi yapan tüm yerli firmalar, High-Tech Port By MÜSİAD içerisinde yer alacaklar. İster kamu ister özel sektör olsun bu ilkenin teknoloji alt yapısına ve hedeflerine tuğla koyan herkesi bu alana bekliyoruz. Burada oluşan konsepti desteklemek için fuar içerisinde alanında özel katılımlı bir CEO Forumu da planlıyoruz. Bu vesileyle ülkemizin geleceğinde önemli bir yer alacağına inandığımız High-Tech Port By MÜSİAD’ın tanıtımına katılmanızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut KAVRANOĞLU “Bizim yuvamız olan MÜSİAD’ın düzenlediği, Türkiye’nin kalkınması için böylesine önemli bir toplantıda sizlerle bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Değerli dostlar ben MÜSİAD yönetim kuruluna 2005 yılında Nail OLPAK ile beraber başlamıştım, 3-4 yıl sonra arkadaşlarım devam etti ben üniversiteye döndüm. Kurulduğu yıldan bu yana MÜSİAD yapmış olduğu çalışmalarla Türkiye’nin önde gelen iş adamı kuruluşlarından biri haline gelmiştir ve bu gücü artmaya devam edecektir. Bizler de her zaman bir MÜSİAD üyesi olarak MÜSİAD’ın bu güzel çabasını desteklemeye devam edeceğiz. Müsiad fuarı bizim için en önemli faaliyetlerden birisiydi ve bu dönemde benim uydu teknolojileri ve mobil teknolojileri geliştiren şirketim vardı. MÜSİAD fuarında bulunan tek teknoloji firması da bendim. MÜSİAD’ın fuarında bir tarafımda leblebi satanlar, diğer tarafımda da fermuar üretenler olurdu. O zamanlardan bugüne geldik ve şimdi “yüksek ahlak, yüksek teknoloji” motosuyla başladığı yolda MÜSİAD; teknolojinin altını çizerek, gelişen, değişen Türkiye’ye de uygun olarak High-Tech Prort adında tamamıyla yüksek teknoloji ürünlerine ayrılan yeni bir fuar oluşumuna başladı. Bu girişimlerinden dolayı Nail Bey’i ve ekibini kutluyor, bu gelişimin büyüyerek devam etmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.



Geri Dön