09 / 05 / 2024

Türkiyeye 300 kilometre hızla giden tren yakışır!

Türkiyeye 300 kilometre hızla giden tren yakışır!

Alstom Transport Müdür Yardımcısı, Güney Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Sorumlusu Gian Luca Erbacci, Hızlı büyüyen Türkiyeye 300 kilometre hızla giden yüksek teknoloji ürünü tren yakışır dedi



Türkiyenin önemli projelerinden  Marmaray  Raylı Sistem Projesinde ihale sözleşmesi Ulaştırma Bakanlığınca fesh edilen Alstom Marabeni-Doğuş (AMD) üst yönetimden açıklama geldi. Alstrom Transport Müdür Yardımcısı, Güney Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Sorumlusu Gian Luca Erbacci, Bu konuda top Uluslararası Yüksek Hakem Kurulunda. Buradan çıkan karara kadar bir yorum yapmamız doğru olmaz. Sadece teknik sorunlar nedeniyle böyle bir kararın alındığını söyleyebilirim dedi. Türkiye fesh gerekçesi olarak şartnamede ray ve diğer teknik malzemelerin yerli üreticilerden teminiyle ilgili madde bulunmasına rağmen Alstrom Transportun, bu konudaki malzemeyi Almanyadan tedarik ettiğini öne sürmüştü.

Türkiyede çok iş var

Gian Luca Erbacci, Napolide düzenlenen İtalyanın ilk özel Çok Hızlı Treni Leprottoun tanıtımında Türkiyedeki işleri hakkında şu bilgileri verdi: Ulaştırma Bakanlığı ile gerek özel ve gerekse ticari ilişkilerimiz son derece iyi. Türkiyede istasyon ve ray sinyal sistemi için Eskişehir-Balıkesir hattında çalışmalarımız sürüyor. Yeni projelerde ihalelere girmeye de hazırız. İstanbul-Ankara Çok Hızlı Tren hattı için ön proje çalışmalarımız sürüyor. Bunun için büyük bir rekabet var ama Alstrom Türkiyede kurduğu tamamen yetenekli Türk teknisyen ve uzmanlardan oluşan takımı ile büyük ön değerlendirmelerde bulunuyor.

Büyükşehirler bizi tanıyor

Türkiyenin ekonomide uçtuğunu, ülkede yatırım yapma riski olmadığı için çekiciliğinin olduğunu ifade eden Pradella, şöyle konuştu: Böylesine hızlı büyüyen bir Türkiyeye saatte 250 değil 300 kilometreden fazla sürat yapan modern, teknolojisi yüksek trenler gerek. Büyümenin kozu ulaşımdır. İşte biz bunun için varız ve Türkiyede varlığımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Türkiyede İstanbulda kurduğumuz metro ve hafif metro ağı pek çok diğer büyükşehir belediyelerinin dikkatini çekiyor. Şimdilik Türkiyede en azından 5-6 kentte böyle projeler var. Biz bunlara talibiz.

Yabani Tavşan 360 kilometre hız yapacak

Dünyanın en lüks ve konforlu çok hızlı treni .italo Napoli yakınlarındaki Nola tesislerinde tanıtıldı. Leprone (Yabani Tavşan) adı verilen ve Avrupadaki devlete ait olmayan ilk özel çok hızlı tren olan .italo lokomotifsiz lüks trenlerin mart ayından itibaren seferlere başlaması bekleniyor. Alstom fabrikalarında üretilen tren, saatte 360 kilometre hıza ulaşabiliyor. .İtalo çok hızlı treninde 460 koltuk bulunurken, 25 trenlik paketin toplam maliyeti ise 600 milyon Euroyu buluyor.
Hürriyet


Geri Dön