18 / 04 / 2024

Türkiye'ye Namibya'dan havalimanı inşası için davet!

Türkiye'ye Namibya'dan havalimanı inşası için davet!

Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa, Namibya'da uluslararası standartlara sahip havalimanına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Sankwasa, Türk yatırımcılara Namibya'ya havalimanı inşası için davet etti.



Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa, Namibya'da uluslararası standartlara sahip havalimanına ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ülkemiz, her zaman Türk yatırımcılara açıktır. Namibya'nın büyümesi için istikrarlı bir ele ihtiyacımız var, bu da Türkiye'dir." dedi.


Sankwasa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Havayolları (THY) ile Namibya Havayollarının şubat ayında kod paylaşımı anlaşması imzaladığını ve yolcu paylaşımında bulunduğunu bildirdi.


Sankwasa, THY'nin çok iyi eğitim tesislerinin olduğunu ve Namibya'ya mürettebatın eğitiminden uçakların bakımlarına kadar birçok konuda destek vereceğini kaydetti.


Namibya'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından bir dünya ülkesi olması ve gelişmesi için yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Sankwasa, şöyle konuştu:


"Türkiye havayolu endüstrisi bakımından gelişmiş bir ülke. Biz de THY'nin yardımıyla daha iyi bir havayolu şirketine ve endüstrisine sahip olacağız. Ulaştırma konusunda en büyük desteği Türkiye'den gördük. Bize Türkiye'nin havayolu şirketi dışında hiçbir havayolu şirketi gelip de 'Size yardım edelim, Namibya'nın havayolu taşımacılık sektörünü geliştirelim.' demedi. Bunu diyen tek ülke Türkiye oldu. Bu da bizim aramızdaki ilişkiyi güçlendiren unsurdur."


Yeni havalimanı, yeni yollar

Geçen yıl katıldığı bir konferansta birçok havayolu şirketiyle görüştüğünü ve orada kimin gerçek dost olduğunu, kimin sadece para için bu işleri yaptığını gördüğünü dile getiren Sankwasa, "Türkiye kendinden emin şekilde geldi ve bize dedi ki 'Biz Namibya'ya yardım etmeye hazırız'. Tükiye, havayolunda Nambiya'nın fayda sağlayacağı engin bilgilere ve deneyime sahip." dedi. 


Sankwasa, başkent Windhoek'daki havaalanının yetersiz olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ülkemize birçok havayolu sefer gerçekleştiriyor. Mevcut havaalanımız uluslararası standartlarda değil. Namibya'da uluslararası standartlara sahip bir havalimanına ihtiyacımız var. Yatırımcıları ülkemizdeki havalimanı inşası için davet etmeliyiz. Ülkemizdeki karayolları 40-50 yıllık Aparheid dönemi hükümetlerinin inşa ettiği yollar. Yolların iyileştirilmesi gerekiyor. Bununla beraber özellikle liman kentimiz ve lojistik üs olan Walvis Bay'den başkent Windhoek ve diğer önemli şehirlerimiz ve denize kıyısı bulunmayan Zimbabve, Zambiya ve Botsvana gibi kara ülkelerine denizden karaya taşımada yardımcı olabilmek için yeni yollar inşa etmemiz gerekiyor."


"Ülkemiz her zaman Türk yatırımcılara açık"

Sankwasa, Namibya'nın siyasi açıdan istikrarlı ve barışçıl bir ülke olduğunu vurgulayarak, günün her saatinde Windhoek sokaklarında tek başına yürünebileceğini söyledi.


İstikrarlı politika ve ekonomileriyle yabancı yatırımcılara huzurlu ortam sunduklarını dile getiren Sankwasa, ülkelerinde bugüne kadar hiçbir özel yatırımın kamulaştırılmadığının altını çizdi.


Sankwasa, Namibya-Türkiye ilişkisinin sürekli büyüme içinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


"Ülkemiz her zaman Türk yatırımcılara açıktır. Türkiye dünyanın gelişmiş ülkesi, çok güçlü ekonomisi var. Namibya büyüyen bir ekonomidir. Dolayısıyla Namibya'nın büyümesi için istikrarlı bir ele ihtiyacımız var, bu da Türkiye. Türk yatırımcılar gelsinler. Onlara istikrarlı bir yatırım ortamı sağlamaya hazırız. İnanıyorum ki bu haberler sayesinde Afrika, Türkiye'de daha iyi tanıtılıyor."




AA


Geri Dön