19 / 04 / 2024

Türkler Kamerun'da cami ve okul yaptırdı

Türkler Kamerun'da cami ve okul yaptırdı

Türk hayırseverler ve Bursa Osman Gazi Belediyesi'nin bağışlarıyla Batı Afrika'nın en yoksul ülkesi Kamerun'da yaptırılan cami ve okul hizmete girdi. Bölgedeki Müslümanlar büyük sevinç yaşadı



Kamerun halkı bugünlerde Türk hayırseverlerin ve Bursa Osman Gazi Belediyesi'nin bağışlarıyla cami ve okul sahibi olmanın sevincini yaşıyor. 16 milyon nüfuslu Batı Afrika ülkesi Kamerun'da 2008 yılında iki cami ve okul temeli atıldı. Dünyanın en zengin doğal kaynaklarına sahip olduğu halde Afrika'nın en fakir ülkesi Kamerun'da tamamlanan cami ve okul törenle hizmete girdi.

ÜÇ BİN KİŞİ İBADET YAPACAK
Kamerun'un liman ticaret merkezi olan 5 milyon nüfuslu Duala kentinin Pekakatorz ilçesinde Bursa Osman Gazi Belediyesi'nin bağışlarıyla inşa edilen 3 katlı Osman Gazi Cami'nin açılışına bölgenin yerel yöneticileri, din adamları ile İHH Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay katıldı. 3 bin insanın faydalanacağı camii; kadın, erkek ve okuma bölümü olmak üzere 3 katta oluşuyor. Daha önce harabe bir mescidin bulunduğu yerde şimdi ihtiyaca cevap verebilecek bir ibadethane ve okuma evinin olması ilçe halkını sevince boğdu. Caminin bahçesinde açılan su kuyusu ise mahallenin su ihtiyacını karşılıyor. Duala kenti Dogbaşı ilçesinde ise 2 bin insanın yaşadığı mahallede 2048 m2 alan üzerinde 2 kattan oluşan bir camii ve 2 kattan oluşan 8 sınıflı ilk öğretim okulu hizmete açıldı.
Yenişafak


Geri Dön