24 / 04 / 2024

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık 3 otel!

Türkler'den Maldivler'e 200 milyon dolarlık 3 otel!

Türklerin Maldivler'e yatırımı 200 milyon doları aştı. JLL Yatırım Başkan Yardımcısı Ercan "Türk şirketler tarafından başlatılan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" dedi.



HİNT Okyanusu'nda bin 200 adadan oluşan ve tatil konusunda dünyanın en çok uğrak noktalarından biri haline gelen Malpler'e yabancı yatırımcı ilgisi büyük. Yatırım noktasında en çok Güneydoğu Asyalıların rağbet ettiği Malpler'de Türklerin yatırım tutarı 200 milyon doları aştı.JLL Yatırım ve Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Nihat Ercan, Malpler'de 2010 yılından bu yana 600 milyon dolar değerinde işlem yapıldığını, bunların ya tatil işletmelerinin satışına ilişkin işlemler, ya da büyük ölçüde tamamlanmış işlemler olduğuna dikkat çekti. 


ADALARI SATIŞA ÇIKARDI 


Bu tür fırsatlar için genellikle Güneydoğu Asyalı alıcının olduğunu, ancak Orta Doğu ve Çin'in de ilgisinin giderek artmaya başladığını vurgulayan Ercan, bu işlemler bir tarafa Malpler hükümetinin tatil yerlerinin gelişimi için el değmemiş adalarını ihaleyle satışa çıkardığını dile getirdi. Bu yeni alanla birlikte Türk yatırımcı ve işletmeciler kadar Türk geliştiricilerin de Malpler'e ilgisini görmeye başladıklarına işaret eden Ercan, "Türk şirketler tarafından başlatılan ve toplam değeri 200 milyon doları aşan en az 3 geliştirme projesi olduğunu biliyoruz" dedi. 


99 yıl kira hakkı


VERİLEN diğer teşvikler de şöyle: "Kalkınma projelerinde ithalat vergisi muafiyetleri var, arazi kira sözleşmeleri 99 yıla kadar uzatıldı." 


Türkiye'den 8.600 kişi gitti 


MALDİVLER'E 2014 yılında yolculuk yapan 1.2 milyon kişinin yüzde 30'unu Çinlilerin oluşturduğunu aktaran Ercan, aynı dönemde Malpler'e giden Türk ziyaretçi sayısının 8 bin 600'ü bulduğunun altını çizdi. 


2 günde tescil var


ERCAN, Malpler'in yatırımcılara sağladığı kolaylıkları da şöyle anlatı: "İki günde şirket tescili veriliyor. Offshore kârının tam iadesi var."


Akşam


Geri Dön