20 / 04 / 2024

Türkmenistan Olimpiyat Kompleksi'ni Polimeks inşa edecek!

Türkmenistan Olimpiyat Kompleksi'ni Polimeks inşa edecek!

Gelişen Türkmenistan’ın gurur projesi olan Olimpiyat Kompleksi, 8 bini Türk, toplam 24 bin çalışanının alın teriyle 2016 yılında tamamlanacak. Kompleksi Türk İnşaat firması Polimeks inşa edecek...



KARDEŞ ülke Türkmenistan’ı bugünlerde tatlı bir heyecan sarmış durumda. ‘Gelişen Türkmenistan’ı 62 ülkenin katılımıyla dünya vitrinine çıkartacak olan 2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları’nın protokol sözleşmesi Aşkabat’ta imzalandı. İmza töreninde Türkmen Lider Berdimuhammedov ve Türkmenistan halkı kadar Türkiye de büyük bir heyecan yaşıyordu. Bu heyecanın nedeni bir Türk inşaat firması olan Polimeks’in bu dev projenin altına ‘Made in Turkey’ imzasını atmasıydı.



AŞKABAT’TA DEV BULUŞMA

TOPLANTIDA, oyunlara Okyanusya ülkelerinin de katılabilmesi için Türkmenistan Hükümeti ile Asya Olimpiyat Konseyi ve Okyanusya Milli Olimpiyat Komitesi arasında bir protokol imzalandı. Törende Türkiye’den, EOC Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK Başkanı Hasan Arat, UCI Yönetim Kurulu Üyesi ve TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, FIBA Dünya Müsabakalar Komisyon Üyesi ve Avrupa Komisyon Başkan Yardımcısı Emir Turan, Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, proje müdürü Oğuz Karakuş da hazır bulundu.


5 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE

AÇILIŞ konuşmasını yapan Türkmen Lider Berdimuhamedov duyduğu gururu, her cümlesinde katılımcılara hissettirdi. Oyunlara 5 milyar dolar bütçe ayırdıklarını belirten Türkmen lider, “Okyanusya ülkelerinin de bu organizasyona katılmasından büyük mutluluk duyduk” dedi.


Hürriyet


Geri Dön