16 / 04 / 2024

Türkmenistan'da Türk müteahhitler çoğunlukta!

Türkmenistan'da Türk müteahhitler çoğunlukta!

Alçı sektöründe faaliyet gösteren Aytaş Alçı, Avaza ve Aşkabat başta olmak üzere birçok ilde Aygips ve Aypan markalarıyla otel, konut ve otopark projelerine hizmet veriyor.



Alçı sektöründe faaliyet gösteren Aytaş Alçı, Avaza ve Aşkabat başta olmak üzere birçok ilde Aygips ve Aypan markalarıyla otel, konut ve otopark projelerine hizmet veriyor. Türkmenistan'da birçok Türk inşaat firmasının iş yapmasından dolayı bu bölgeye alçı ve alçı levha ürünleri ihracatımn da yapıldığını söyleyen Aytaş Alçı Enerji Maden ve İnşaat Proje Yöneticisi Oğuz Ayrancıoğlu, "Türk müteahhitler inşaat sektöründe en büyük paya sahip. Bu da bize Türkmenistan'da büyük avantaj sağlıyor. Bunun dışında, bölgede birçok altyapı ve üst yapı eksikliğinden dolayı yeni inşaat projelerinin yapılacak olması da potansiyel sağlayacak" dedi. 


Aygips markasıyla toz alçı, Aypan markasıyla alçı levha ürünleri, Outvvear markasıyla dış cephe levhası, Aysist markasıyla asma tavan ürünleri ürettiklerini kaydeden Oğuz Ayrancıoğlu, günlük 2 bin ton toz alçı ve yıllık 20 milyon metrekare alçı levha üretim kapasitesine sahip olduklarım bildirdi. Firmanın2007yılında  Ankara  Bala'da kurulduğu bilgisini veren Ayrancıoğlu, Türkiye'nin yurt içi ve dışındaki yatırımlarının artması doğrultusunda büyüme ivmelerinin artış gösterdiğini aktardı. Ayrancıoğlu, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Türkmenistan, Irak ve Afrika ülkelerine farklı ürün gruplarının ihracatını gerçekleştirdiklerini kaydetti. 


"Rekabet hızla artıyor" 

Alçı sektöründe faaliyet göstermeleri ile birlikte rekabetin hızlı bir şekilde arttığına işaret eden Oğuz Ayrancıoğlu, "Yeni ürünleri ve teknolojileri takip ederek piyasa şartlarım önceden tahmin ediyoruz, ileriye yönelik önlemlerimizi almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla üretim, kalite kontrol, pazarlama ve Ar-Ge gibi faaliyetlerimizde yatırımlar yapmamız gerekiyor. Pazarın ihtiyaçlarını takip ederek ve mühendislik tecrübemizi kullanarak inovatif ürünler çıkarıyoruz" dedi. 


Bölgedeki inşaat firmalarının performansının önemli olduğuna işaret eden Oğuz Ayrancıoğlu, firmaların başladıkları işi zamanında bitirmelerinin ve kaliteli inşaat yapmalarının, yapı malzemeleri üreticilerini de geliştireceğini ileri sürdü. Ayrancıoğlu, "Zamanında bitirilen bir proje, sonraki işlerin önünü açarak tercih edilmesini sağlar" şeklinde konuştu. 


Dünya ek


Geri Dön