26 / 04 / 2024

TURMEPA deniz aracı Ağaoğlu sponsorluğunda ilk seferine çıktı!

TURMEPA deniz aracı Ağaoğlu sponsorluğunda ilk seferine çıktı!

Deniz Temiz Derneği 'nin ( TURMEPA ) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı.



Seferin hedefinde Boğaz'm sularını temizlemek var. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Doğa bizim değil, çocuklarımızın, torunlarımızın bizlere emaneti. Bu emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Tasarladığımız binalar enerji tasarruflu, çevreye duyarlı, LEED sertifikasına sahip.  Projelerinde yeşil alana en çok yer veren firmayız. Diğer taraftan yenilenebilir enerjide özellikle rüzgar enerjisinde ciddi yatırımlarımız var. İşimiz sadece çevreye duyarlı olmak değil, mümkün olduğunca bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşlarına da destek olmamız gerekiyor" dedi. 



TURMEPA Kurucu ve Onursal Başkanı Rahmi Koç da konuşmasında, "Bizi yanlış anlıyorlar, çöpçü zannediyorlar. Bizim gayemiz bilinç yaratmak. Üç tarafı denizle çevrili bu ülkenin suyunu temizleme imkanı yoktur. Esas gayemiz eğitimdir. Denizden tek bir çöp kaldırsanız bize yardım etmiş olursunuz. Sayın Ağaoğlu'na bu desteği için çok teşekkür ediyorum" dedi. 




Milliyet



Geri Dön