19 / 04 / 2024

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy otel yatırımcılarını Anadolu'ya yönlendirdi!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy otel yatırımcılarını Anadolu'ya yönlendirdi!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy: "Artık Kemer ve Antalya'ya otel yapmanın değeri yok. Anadolu'ya yönelmemiz lazım. Kütahya, Mardin, Diyarbakır'ı unuttuk. Bırakın artık sahil şeridini.." dedi..



Tabiata sahip çıkalım 


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Bursa turizm mi yoksa sanayi şehri mi?" konulu panelin konuklarından TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye 2000 yılında uçakta 8 bin koltuğu olan bir ülkeydi. Şimdi ise 85 bin koltuğu var. 7 bin tane seyahat acentası var. Biz artık nitelikli bir turist istiyoruz. Burada bizlere büyük görevler düşüyor" dedi. Ulusoy, turizm yaparken tabiata sahip çıkılması gerektiğinin de altını çizdi. 


Anadolu'ya yönelelim 


"2030-2040'a geldiğimiz zaman küresel ısınma en fazla Antalya'ya zarar verecek. Karadeniz yaylaları, Uludağ, Kirazlıyayla aranacak yerler olacak. Bunların altını çizerek söylüyorum" diyen Ulusoy, "Sahil bandında bir sürü yanlış yaptık. Artık Kemer ve Antalya'ya otel yapmanın değeri yok. Bizim nitelikli turiste ihtiyacımız var. Anadolu'ya yönelmemiz lazım. Kütahya, Mardin, Diyarbakır'ı unuttuk. Bırakın artık sahil şeridini" ifadelerini kullandı. İHA 


Antalya Akdeniz Manşet



Geri Dön