27 / 04 / 2024

TÜRSAB Diyarbakır'ı 2015 yılının partner kenti ilan etti!

TÜRSAB Diyarbakır'ı 2015 yılının partner kenti ilan etti!

Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği yere taşımamız gerektiğini sorumluluğun da önce Diyarbakır halkının olduğunu ifade etti.





Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy; “Doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği, yere taşımamız gerekiyor. Bu sorumluluk öncelikle Diyarbakır halkının sonra bizim, sonrada bütün Türkiye'nin sorumluluğudur. Önümüzdeki yıl TÜRSAB olarak iki şehir ilan ettik. Bu şehirler önce Diyarbakır, sonra Konya'dır. Binlerce tescilli turist ve kültürel değeri olan Diyarbakır'ın aslında kimseye ihtiyacı yok sadece huzura ihtiyacı var. Biz çözüm değil birlikte yaşam süreci istiyoruz, dedi. 



İstanbul Feshane’de gerçekleşen Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin 2. gününde Turizm zirvesi gerçekleşti. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Turizm Zirvesi’ne Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır Vali Yardımcıları ve İstanbul’da çok sayıda turizm acente temsilcileri katıldı.




“DİYARBAKIR İÇİN HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”

Toplantıya katılan Turizm acentelerinin Diyarbakır’a turistik geziler yapması talebinde bulunan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy şöyle konuştu; “Önümüzdeki yıl TÜRSAB olarak 500 kişilik katılımla Diyarbakır’da toplanacağız. Bu hepimizin Diyarbakır’a karşı olan borcumuzdur. Diyarbakır’daki turistik yatak sayısı son derece iyi durumdadır. Bu potansiyelin değerlendirilmesi gerekiyor. Herkese düşen sorumluluklar var. Diyarbakır’ın kısa süre önce yaşanan ve maalesef kötü bir imaj  oluşmasına sebep veren olaylardan gerekli ders çıkartılmalıdır.  Doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği yere taşımamız gerekiyor. Bu sorumluluk öncelikle Diyarbakır halkının, sonra bizim sonrada bütün Türkiye’nin sorumluluğudur. Önümüzdeki yıl TÜRSAB olarak iki şehri partner şehir ilan ettik. Bu şehirler önce Diyarbakır, sonra Konya’dır. Binlerce tescilli turist ve kültürel değeri olan Diyarbakır’ın aslında kimseye ihtiyacı yok sadece huzura ihtiyacı var. Diyarbakır halkına düşen en önemli şey misafir yani turistleri sevmelidir, onları rahatlatmalıdır, gelen insanları kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır” dedi.




“DİYARBAKIR BİZİ BEKLİYOR”

Diyarbakır’da yaşanan olayların içini sızlattığını ifade eden Ulusoy; “Çözüm Süreci çok değerli. Bu Hükümetin, Valinin, TÜRSAB’ın süreci değil. Hepimizin sürecidir. Ülkenin sürecidir. Silahların susup güzellikleri görme sürecidir. Bu süreçte Diyarbakır’ı yalnız bırakmayacağız. Diyarbakır Kültürü ve mutfağıyla bizi bekliyor,  bizi davet ediyor” dedi.




“TURİZM ÇOK ÖNEMLİ”

Daha sonra söz alan Vali Hüseyin Aksoy ise; “Ülkenin gelişmesi ve kalkınması adına Turizm sektöründe yapılan yatırımlar ve gelişmeler büyük önem taşıyor. Özellikle turizm sektörünün, Dünya barışına sağladığı katkı, insanların birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri ve kültürel anlamdaki paylaşımlara da fırsat veren yönünü de çok iyi bilen bir kişi olarak Diyarbakır’ın gerek kalkınması, gerekse huzur ve barışına sağlayacağı katkı yönüyle de Diyarbakır’da turizmi daha iyi bir noktaya taşıma ihtiyacımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Sektör içerisinde yer alan Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerine turlar düzenleyen siz değerli seyahat acentelerinin Diyarbakır’ı da gündemlerine almaları, var olanların da kapasitelerini biraz daha genişletmeleri bizim beklentimiz. Diyarbakır bölgenin önemli bir merkezi ve bu merkezden çevre illeri de kapsayacak şekilde yeni turizm restorasyonları geliştirmek mümkündür. Uluslararası standartlarda havaalanı çalışmalarımız devam ediyor. Terminal binamızın hemen hemen kaba inşaatı tamamlanmak üzere. Zannediyorum ki önümüzdeki yaz ortalarına doğru havaalanımız da tamamlanmış olacak. Bölgenin en büyük, en modern havaalanlarından birine sahip olmuş olacağız. Buda bölgemizde turizmin altyapısının oluşmasında önemli bir yatırımdır. Ayrıca bölgenin gelişmesi ve kalkınmasında da önemli bir katkı sağlayacaktır. Yeni otel yatırımları devam ediyor, mevcutların da iyileştirilmesi ve standartlarının yükseltilmesi anlamında çalışmalar var. Bölgenin tarihiyle, kültürüyle ve önemli değerleriyle sizlerin yapacağı tanıtım çalışmalarıyla daha iyi bir noktaya geleceğine inancımız tam” dedi.




“İRADE VAR”

Çözüm sürecine değinen Vali Aksoy; “Özellikle Türkiye’de son zamanlarda gündeme gelen ve çözüm süreci olarak adlandırılan çalışmaların bölgenin huzur ve güven ortamına kavuşmasına önemli bir katkı sunduğunu ifade etmek istiyorum. Zaman zaman bunu bozmaya yönelik küçük çapta hareketler olsa da bölge halkı da huzur ve güven ortamının bir an evvel gelmesi yönünde iradelerini ortaya koyuyorlar. Temennimiz o dur ki sadece bölge olarak değil, ülke olarak da bu sürecin huzur içerisinde tamamlanmasıyla ülkemizin ekonomik anlamda da daha iyi bir boyuta gelmesini destekliyor ve arzu ediyoruz. Bölgemizin huzur ve güveni için bütün birimlerimiz büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman bazı olaylar çok abartılı olarak yansıtılıyor. Bölgedeki çok küçük hadiseler çok büyük ve farklı sunulabiliyor. Onun için bölgeye gelip orada bir süre kalmak bu anlamdaki görüşlerinizi farklılaştıracaktır. Biz sizleri Diyarbakır’a bekliyoruz ve orayı bizzat görerek, yaşayarak değerlendirmeleri sizlerin de yapmasını arzu ediyoruz. Biz oraya gelmek isteyen operatörlerimizi de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyarız” diye konuştu.



“TEŞEKKÜR”

TÜRSAB’ın Mart ve Nisan ayında toplantıyı Diyarbakır’da yapmasını önemli bulduğunu ifade eden Vali Aksoy; “Başaran Ulusoy TÜRSAB adına önemli toplantılarından birini de Diyarbakır’da gerçekleştirmeyi buradan duyurmasından da son derece eden memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bugün bizlerin bu programına katılan siz katılımcılara, bu imkanı sağlayan TÜRSAB’ın Değerli Başkanı Sayın Başaran Ulusoy Diyarbakır’dan buraya bizlerle gelen STK Temsilcilerine, yerel ve yaygın medya temsilcilerine, kamu görevlisi arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.


Öte yandan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a Vali Hüseyin Aksoy bakır işlemeli fincan takımı hediye etti. 



Tigris Haber Gazetesi


Geri Dön