16 / 04 / 2024

Turuncu Masa projesiyle Ankara'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Turuncu Masa projesiyle Ankara'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın Turuncu Masa projesiyle Ankara'da kentsel dönüşüm hızlanıyor. Turuncu Masa ön kabul ofisiyle Ankara İl Müdürlüğü'ne yapılan yoğun başvurularda vatandaş bekletilmeyecek...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Turuncu Masa projesiyle Ankara'da kentsel dönüşüm hızlanıyor. Turuncu Masa ön kabul ofisiyle  Ankara  İl Müdürlüğü'ne yapılan yoğun başvurularda vatandaş bekletilmeyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hız kazanması ve vatandaşların evrak işlemleri esnasında beklememesi için Ankara İl Müdürlüğünde “Turuncu Masa” ön kabul ofisi oluşturuldu. Kurulan Turuncu Masa sayesinde Ankara İl Müdürlüğü'ne yapılan yoğun başvurularda hem vatandaş bekletilmeyecek hem de Kentsel Dönüşüm faaliyetleri hız kazanacak. Bakanlığın logo renklerinden esinlenilerek isimlendirilen ön kabul ofisi ile 2014 yılı ilk dokuz ayında 20 binin üzerinde evrak sirkülasyonu olan ilgili şubede, daha süratli hizmet verilecek. 


AYLIK 900 KİRA YARDIMI BAŞVURUSU VAR 


Ekim ayı itibarıyla; 6306 sayılı Kanun yürürlüğe girdiğinden beri Ankara da toplam 3475 riskli yapı tespit edildi. Riskli yapıların 600 adedi yıkılmış olup diğer binalarda da tebligat ve tahliye işlemleri devam ediyor. 2014 Ekim ayı için 3035 bağımsız bölüme 2 milyon 250 bin TL kira yardımı ödemesi yapıldı. Aylık ortalama 900 kira yardımı başvurusu yapılıyor ve başvurular il müdürlüğünce değerlendiriliyor. Aylık ödeme yapılan kira listeleri ve eksik evrakları sebebiyle ödeme yapılamayan hak sahiplerine ait isim listeleri İl Müdürlüğü'nün vatandaş odaklı hizmet anlayışı doğrultusunda periyodik olarak güncellenerek www.csb.gov.tr/iller/ankara/  internet adresinde “Kira Yardımları Web' de” başlığıyla yayınlanıyor.


Akşam 


Geri Dön