20 / 04 / 2024

TÜRVAK Kavacık'tan Beyoğlu'na taşındı!

TÜRVAK Kavacık'tan Beyoğlu'na taşındı!

Türker İnanoğlu"nun 2001 yılında kurduğu TÜRVAK Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, Kavacık"tan Beyoğlu"na taşındı. TÜRVAK Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, artık Beyoğlu'nda hizmet verecek



 Sinema, tiyatro ve televizyon sektörüne ait bilgi, belge, fotoğraf, afiş, cihaz ve filmlerin, sanatçıların fotoğraf ve heykellerinin, ayrıca dev bir kütüphanenin yer aldığı TÜRVAK Sinema, Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, artık Beyoğlu-Galatasaray Meydanı"ndaki beş katlı binasında hizmet verecek.

Müzenin açılışı, geçtiğimiz gün İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve ünlü sanatçıların katıldığı bir törenle yapıldı. Törene katılanlar arasında Zeki Alasya, Türkan şžoray, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, Gül Sunal, Ali Sunal, Engin Günaydın, Hülya Avşar, Nehir Erdoğan, Tuba Büyüküstün, Ediz Hun, çolpan İlhan, Kerem Alışık ve Yavuz Bingöl de vardı.
 
NE İYİ ETMİşžİM DE BU MESLEÄžİ SEçMİşžİM              

Türker İnanoğlu, kurduğu müzeyle sinemaya olan vefa borcunu ödediğini söyledi: œBen bir sinema adamıyım. 1957"den bu yana Türk Sineması"nın içindeyim. İlk günden bu yana dur durak demeden, enerjimi kaybetmeden çalışmaya devam ediyorum. Hem sinemada hem de televizyonda öncelikle aileleri düşünerek, onların izleyebilecekleri yapımlar yapmayı hedefledim. şžöyle geriye dönüp baktığımda ˜Ne iyi etmişim de bu mesleği seçmişim" diyorum. İnanoğlu"nun eşi Gülşen Bubikoğlu da œTÜRVAK, sinemaseverler için ideal bir yer. Bu müze eskiden Kavacık"taydı, ulaşım zordu. Beyoğlu"ndaki yeni binasına ulaşım daha kolay olacak diye konuştu.

Törene katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise œTÜRVAK, İstanbul için çok önemli bir merkez. ˜Eskiyi yaşamak istiyorum" diyenlerin mutlaka gelmesi gereken bir müze. Özellikle rahmetli olmuş ama gönüllerde yaşayan sanatçılarımızın tablolarını görmek beni çok duygulandırdı. Türker Bey"i yürekten kutluyorum dedi.

3 mekana işletmeci aranıyor

Türker İnanoğlu, yeni müze binasının giriş katında bir kafe, alt katında bar ve terasında da restoran açmayı planlıyor. İnanoğlu, şimdi bu üç mekanı emanet edeceği işletmeciler arıyor.
Hürriyet/Ebru Esen TURGUD


Geri Dön