19 / 04 / 2024

Turyapı İstanbul ve Datça'da yeni konut projeleri inşa edecek!

Turyapı İstanbul ve Datça'da yeni konut projeleri inşa edecek!

Ankara merkezli Turyapı 2013 yılında yurtdışında altyapı, 2014 yılında ise İstanbul Kartal ve Bodrum Datça’da konut projeleri planlıyor. Şirket, ‘Nasıl bir proje isteniyor’ sorusunun yanıtını ise anketle arıyor...




Ankara merkezli Turyapı 2013 yılında yurtdışında altyapı, 2014 yılında ise İstanbul Kartal ve Bodrum Datça’da konut projeleri planlıyor. Şirket, ‘Nasıl bir proje isteniyor’ sorusunun yanıtını ise anketle arıyor.


Kurulduğu 1976 yılından bu yana İstanbul, Ankara, İzmit ve Zonguldak’ta 5 bin konut inşaatını tamamlayan Turyapı yurtdışı ve yurtiçinde yeni projeler için atağa geçti. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpçu, Kuzey Irak’ta merkezi hükümet ile dengenin sağlanmasının ardından bir hareketlilik başladığını, bölgede 20milyon dolarlık 2 altyapı ihalesine girmeye hazırlandıklarını kaydetti.


BURSA VE ANKARA’DA ARAZİ ARIYOR


Yurtiçinde ise 2014 yılında en az iki konut projesi devreye alınacak. Projelerden biri Bodrum Datça’da Foresta Datça ismiyle yükselecek. Şirket, Bursa ve Ankara’da da arazi geliştirme çalışmaları yapıyor. Projelerin yatırım değeri ise 100 milyon lira olacak.


Maliyet yükseldi hedef orta gelirliler


Türkiye’de büyük metrekareli konutların maliyetlerinin yüksek olduğuna dikkat çeken Atakan Turpçu bu nedenle şirket olarak yeni yatırımlarda orta gelir grubunu hedeflediklerini söyledi.Özellikle İstanbul’da satın alınabilir ve ihtiyaca yönelik sosyal donatıları içinde barındıran daha küçük metrekareli daireler planladıklarını aktaran Turpçu, “İstanbul’da yeni projemizi satın alınabilir lükste yapacağız” dedi.


18 bin metrekareye gökdelen dikecek


Kartal’da 18 bin metrekare inşaat alanı bulunan bir arsa için masaya oturduklarını ve birçok konuda anlaşma sağladıklarını belirten Turpçu, arsayla ilgili ufak pürüzler bulunduğunu bunu çözdükleri takdirde tek bir blokta 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan gökdelen inşa edeceklerini söyledi.

 

20 SORULUK ANKET


Bodrum Datça Burgaz mevkiinde denize 300metremesafede 46 bin metrekare arsa içinde yükselecek. Şirketin kendi portföyünde buraya yapılacak projeyi bekleyen çok fazla kişi olduğu kaydediliyor. Şirket, konut alıcısının beklenti ve taleplerine en uygun projeyi yapmak için internet üzerinden anket düzenleyecek. Anket, konut tipi, büyüklüğü ve sosyal donatıları hakkında bilgi sahibi olunması için 20 sorudan oluşacak. Projenin nihai kararı da anket sonuçlarına göre verilecek.


Şubat 2014’te başlıyor


Projede 1+1’ler de düşünülüyor. İnşaatlar 2014 Şubat ayında başlayacak. İçinde hobi bahçeleri de olacak. Metrekare satış fiyatı 3 bin lira ile 4 bin 500 lira arasında değişkenlik gösterecek. Villalara ait havuzlar da düşünülüyor. Atakan Turpçu güzel bir proje olması için gerekirse emsalin tamamını kullanmayabileceklerini aktardı.


Turizme girmek için otel bakıyor


Altyapı ve konut projelerine imza atan Turyapı, turizm sektörüne de giriyor. Otel satın almak istediklerini ve bunun için arayışları hızlandırdıklarını aktaran Atakan Turpçu şu bilgileri verdi; “İstek eski ama arayışımız yeni. İstanbul Avrupa yakasında, özellikle Eminönü ve Sultanahmet’te otel arıyoruz. Satın alınacak otel butik olacak. Bu bölgelerde uygun arazi bulunursa, otel inşaatını da kendimiz yapabiliriz.”


Zonguldak’ta arsaları var


Zonguldak’ta şirkete ait farklı büyüklüklerde arsalar bulunuyor. Kozlu’da inşa edilen Ilıksu Yaşamkent’in de içinde bulunduğu arazilerde ruhsatlar alınmış durumda. Arsaların biri 200 bin, bir diğeri ise 8 bin metrekare inşaat alanına sahip.

 

EMİNE AÇAR – BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön