26 / 04 / 2024

Turyapı, Kuzey Irak'ta iki altyapı ihalesine birden girecek!

Turyapı, Kuzey Irak'ta iki altyapı ihalesine birden girecek!

Birçok projeyi aynı anda yürüten ve yeni ihaleler kazanan Turyapı, yurtiçi ve yurtdışında atağa geçiyor. İstanbul'da üçüncü büyük proje için hazırlıklarını sürdüren Turyapı, Kuzey Irak'ta iki altyapı ihalesi için de kolları sıvadı...




Foresta Sarıyer'de yeni bir yaşam tarzını hayata geçiren, Zonguldak Kozlu Ilıksu Yaşamkent'te aynı konseptle bir ilki gerçekleştiren Turyapı, Ataşehir'de Emlak Konut GYO'nun resmi kurum projesi ihalesini de kazanmasının ardından özel ve resmi kurumlardan davetler alıyor.


Güvenilir ve sağlam konutların markası Turyapı, İstanbul'da betona yenilmemiş, doğal yaşam imkanı sunan Foresta Sarıyer'le yeni konut trendini Türkiye'de hayata geçirip tamamlarken, aynı konsept ve mimari anlayışa Zonguldak Kozlu'da doğa ile iç içe, modern ve dört dörtlük bir konfora sahip, deniz ve ormanlarla çevrili Ilıksu Yaşamkent'te de imza atarak bir ilki gerçekleştiriyor.

 

Yoğun ilgi gören her iki projenin yanı sıra Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın açtığı ihaleyi de kazanan Turyapı, İstanbul Ataşehir'de yapılması planlanan resmi kurum binası ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatları işi için sözleşme imzalamasının ardından özel ve resmi kurumlardan birçok ihale çağrısı alıyor.

 

İstanbul'da 3. proje, Kuzey Irak'ta  iki ihale


Kurum olarak büyük bir atılım içinde bulunan Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, son dönemde gerçekleştirdikleri girişimler hakkında şunları söylüyor: "Aldığımız yeni ihalelerle dikkatleri çektik ve hem özel hem resmi kurumlardan davetler almaya başladık. Önümüzdeki dönemde İstanbul’da üçüncü bir taahhüt işi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hem yatırım hem de taahhüt firması olmanın etkisini hissediyor ve güven veriyoruz. Kuzey Irak’ta ise uzun bir süredir yeni ihaleler açılmıyordu. Merkezi hükümet ile dengenin sağlanmasının ardından bir hareketlilik başladı. Önümüzdeki ay bizim için önemli iki altyapı ihalesine gireceğiz. Şu an bölgedeki çalışanlarımız hazırlıklarını sürdürüyorlar. Ancak bankalarımızın bu coğrafyaya yaklaşımları hala çok şüpheli. Bu anlayışın kırılması ve desteğin artması gerektiğini düşünüyoruz. Bir çok batılı firma Kuzey Irak’ta çoktan Üsküdar’ı geçti."


Geri Dön