24 / 04 / 2024

TÜSİAD Başekonomisti İmamoğlu: İnşaat sektörü büyüyecek

TÜSİAD Başekonomisti İmamoğlu: İnşaat sektörü büyüyecek

TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu, Türk ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, büyükşehirlere olan hızlı göçün konut ihtiyacını artırdığını, dolayısıyla inşaat sektöründeki gelişmenin ve büyümenin süreceğini dile getirdi.



Ege Genç İş Adamları Derneği'nin (EGİAD) düzenlediği "Güncel gelişmeler ışığında Türkiye ekonomisine bakış ve 2016'dan beklentiler" konulu seminerde konuşan TÜSİAD Başekonomisti Zümrüt İmamoğlu, Türk ekonomisindeki büyümenin 2015 yılında yavaşladığını, martta açıklanacak 2015 büyüme verilerine göre 2015 yılında yüzde 3,6 düzeyinde büyüme ile yüzde 4,8 cari açık beklediğini söyledi. 


İmamoğlu, 2015'in 3. çeyreğindeki yüzde 4'lük büyümeyi tahmin edemediklerine dikkati çekerek, bunun tüketimden ve kamu harcamalarında kaynaklı bir büyüme olduğunu ifade etti. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ BÜYÜYECEK


İnşaat sektörünün 2016’da yükselişine devam edeceğini söyleyen İmamoğlu, “Büyükşehirlere olan göç hızla devam ediyor. Bir de kentsel dönüşüm var. Bunlar nedeniyle kiralık ev bile bulmak zor olduğundan inşaat sektörü gelişmeyi, büyümeyi sürdürecektir” ifadelerini kullandı.


ASGARİ ÜCRET ERİYECEK


İmamoğlu asgari ücretteki artışın yıl sonuna kadar ekonomiyi canlandıracağını vurgulayarak, “Arttırılan alım gücü, emtia fiyatlarının artmasıyla zaman içinde eriyip birbirini eşitleyecek. Yıl sonuna doğru bu alım gücünün kaybolduğunu göreceğiz. O nedenle 2016 ve 2017’de enflasyon daha ciddi şekilde karşımıza çıkacak” diye konuştu.


AA



Geri Dön