19 / 04 / 2024

TÜSİAD ve TBV'den İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemine ödül!

TÜSİAD ve TBV'den İETT Yolcu Bilgilendirme Sistemine ödül!

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından, düzenlenen 12. E-Türkiye (eTR) Ödülleri'nde İETT'nin İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi projesi ödüle layık görüldü.



TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'eTR Ödülleri' töreninde dereceye giren kuruluşlara ödülleri verildi. 'eTR Ödülleri' ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesiyle, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen 'eTürkiye' ödül töreni TBMM Tören Salonunda yapıldı. 6 kategoride yarışarak finale kalan 20 kamu kurumu arasında birinci olan 6 kurum jürinin yaptığı final oylamasının ardından belli oldu. Yapılan oylamanın sonucunda Yerel Yönetimlere Yönelik Kategorilerde "Büyük Ölçekli Belediye kategorisinde" İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün "İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi" ödüle layık görüldü. Ödülü İETT adına Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Bağış aldı.


Finalist projeler arasından ödül alanlar jüri üyelerinin elektronik oylaması ile belirlendi.  Yapılan oylama sonucunda ödül alan kurumlar şu şekilde sıralandı:

 

"Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler"de;

 

"Kamudan Kamuya eHizmetler"/  " İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı" - "E - Otoban Projesi"

"Kamudan İş Dünyasına eHizmetler" / "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı"  – "Çevrimiçi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetim Sistemi"

"Kamudan Vatandaşa eHizmetler" / "Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü" – "Mobil Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması" projeleri ödül kazandı.

 

"Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler"de ise;

 

"Küçük Ölçekli Belediye" kategorisinde ödüle hak kazanan kurum "Seferihisar Belediyesi"- "SEFERIKART Uygulaması"

"Orta Ölçekli Belediye" / "Şahinbey Belediyesi" - "Açık Veri Portalı"

"Büyük Ölçekli Belediye" / "İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü" - " İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi" projeleri ödüle layık görüldü.


İETT


Geri Dön