25 / 04 / 2024

TÜTED Kullanıcı Deneyimi Test Merkezi'ni hizmete açtı!

TÜTED Kullanıcı Deneyimi Test Merkezi'ni hizmete açtı!

TÜTED, ‘Kullanıcı Deneyimi Test Merkezi’ni hizmete açtı. Turkcell desteğiyle kurulan merkez, sektörün gereksinimlerine cevap verecek nitelikte kullanıcı deneyimi, eğitim ve sınama merkezi olarak faaliyet gösterecek.





Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), Kullanıcı Deneyimi ve Uygulamalı Telekomünikasyon Eğitim ve Test Merkezi’ni hizmete açtı. Yaklaşık 1 milyon 750 bin lira yatırımla kurulan merkez, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) ‘Kâr Amacı Gütmeyen Kurumlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı’nda İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi bünyesinde hayata geçti. Turkcell desteğiyle kurulan sözkonusu deneyim merkezi, sektörün gereksinimlerine cevap verecek nitelikte bir kullanıcı deneyimi, eğitim ve sınama merkezi olarak faaliyet gösterecek.  


UZMANLIKLAR BİR ARADA 

Merkez, insan davranışları, tüketici eğilimleri, müşteri deneyimi, ürün yönetimi, inovasyon, nöroloji, sosyal bilimler gibi farklı disiplinlerden uzmanlıkları bir araya getiriyor. Yeni teknoloji ve stratejilerin uygulandığı, uçtan uca ürün, hizmet tasarımı geliştirmesi için testlerin gerçekleştirildiği laboratuvarda, bilimsel araştırmaların yürütülmesi ve kullanıcı deneyimi konusunda uzmanlar tarafından eğitimler verilmesi amaçlanıyor.  


 


FARKINDALIK ARTACAK


TÜTED Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu, amaçlarını kullanışlılık alanında farkındalığın artırılması, ürün ve hizmetlerinin, kullanılabilirlik etkisine uygun modellenerek uluslararası rekabet edebilir düzeye taşınması” olarak özetledi. 


400 BİN ELEMAN AÇIĞI


BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer “Sektörde çalışan üst düzey yöneticilere sorduğumuz zaman yüzde 60 kadarı en önemli sorunlarının ara eleman ihtiyacı olduğunu söylüyor. Sektörde 300-400 bin civarında eleman açığımız var. Bizim üniversitelerimizde eğitimin, öğretim elemanlarımızın kalitesi son derece üst seviyede. Ancak öğrencileri sektörün ihtiyaçlarına göre yönlendirmek gerek. Daha fazla Ar-Ge elemanı yetiştirmek lazım. Projeyi o açıdan önemsiyorum”  diye konuştu.


TURKCELL'DEN ÖĞRENCİLERE BURS


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise geleceğin dünyasında satıcıların alıcıları değil, alıcıların satıcıları bulacağını belirterek, “Turkcell olarak etkin bir ‘Kullanıcı Deneyimi’ ekibi kurduk. ‘Kullanıcı Deneyimi’ bu kadar odağımızda yer alıyorken TÜTED’in merkezine destek vermeyi sorumluluk olarak algıladık. Bu alanda İTÜ’lü 3 yüksek lisans öğrencisine de burs vereceğiz” dedi.


Akşam


Geri Dön